29. huhtikuuta 2014

Porkkanakakun hillitty charmi

Käytiin pääsiäisenä anoppilassa syömässä ja jälkiruoaksi anoppi oli leiponut aivan järjettömän hyvää porkkanakakkua, tai ehkä oikeammin kutsuttuna porkkanapiirakkaa. Ohje oli saatava ja pikaisesti sen kirjoitin ruutupaperille ennen kotimatkaa. Siitä lähtien ohje on poltellut näppejäni ja eilen oli jo pakko päästä ohjetta testaamaan. Kiireessä en tietenkään hoksannut raapustaa valmistusohjetta ylös, joten en ole varma miten anoppi tämän tekee. 

Tämä leivonnainen on  ihanaa ja mehevää, vaikka söisi palan suoraan jääkaapista päin. Tätä syödessä tosin tuntee olevansa kuin pahanteossa, kun tietää mikä määrä rasvaa ja sokeria tähän on upotettu. Onneksi tyttö lupasi pyytää kavereitaan herkuttelemaan, ettei itse tarvi syödä kaikkea. Mitenkähän tällainen tuorejuustolla kuorrutettu leivonnainen kestää pakastamista? Kuka tietäisi?




Porkkanapiirakka / -kakku

4 kananmunaa
5dl sokeria
8dl karkeaa porkkanaraastetta (n.3 porkkanaa)
2,5dl voisulaa
1tl leivinjauhetta
1tl soodaa
1rkl kanelia
5dl vehnäjauhoja
Kuorrutus:
1prk(n.200g) sulate- tai tuorejuustoa
50g voisulaa
1tl vaniljasokeria
n.250g tomusokeria
Koristeeksi:
mantelirouhetta

  Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon voisula ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita varovasti tasaiseksi taikinaksi. Lisää joukkoon karkeaksi raastettu porkkanaraaste, sekoita. Kaada taikina leivinpaperille uunipannulle (n.38*32cm). Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes pohja on kypsä. Anna pohjan jäähtyä.
  Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään. Levitä kuorrutus piirakan pinnalle. Koristele halutessasi mantelirouheella. Anna levätä hetki viileässä ennen tarjoilua. 

6 kommenttia:

  1. Porkkanapiirakka toimii aina! Sun ohjees on sen verran erilainen kuin mun bloggaamani, että tämä menee varmasti jossain vaiheessa mulla kokeiluun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyypäs illalla käydä kurkkaamassa sun ohjetta! Nämä on kyllä melkoista herkkua ja jos ei se pieni painonvartija pään sisällä huutelisi, niin huoletta voisi syödä useamman palan kerralla. :)

      Poista
  2. Tää on mun lempparia :) Ja sulatejuustolla mun mielestä vielä parempi ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyisi kyllä testata joskus sulatejuustollakin ja kuulemma smetana toimii kanssa. Nyt sattui kaapissa olemaan yksi ylimääräinen tuorejuusto, joten se sai päätyä tämän päälle. :)

      Poista
  3. Oi nami! Porkkanakakku on Sitte niin hyvää, että <3

    VastaaPoista