23. huhtikuuta 2014

Tykkään piirasista, ei oo parempaa! - pienet salamitartaletit synttärisankarille

Uskomatonta, mutta totta... Sain taas kerran tytön opettajalta puhelun, jossa kertoi neidin saaneen jalkapallon naamaansa sillä seurauksella, että etuhammas heiluu ja vuoti ikenestä verta. Leuat ei toimi kunnolla ja pääkin on raasulla kipeä. Tämä ei suinkaan ole ensimmäinen kerta ja viimeisimmästä yhteenotosta jalkapallon kanssa ei taida olla kuukauttakaan. Sen siitä saa, kun on tottunut pitämään kädet alhaalla, eikä nosta niitä kasvojen suojaksi pallon lähestyessä. Huomenna on taas edessä käynti hammaslääkärillä. Jokohan sinne saisi jonkinmoisen kanta-asiakaskortin? Tai sitten tuolle ipanalle täytyy hommata kypärä, jota ei oteta pois edes nukkumaan mennessä. Huoh, sanon minä.

Onneksi tähän päivään mahtuu jotain hyvääkin, sillä ukkokullan ensiparkaisusta tulee kuluneeksi 42 vuotta. Vaikka rypyt lisääntyy ja parrasta voi bongata harmaita haituvia, niin silti tuosta tykkään ja kovasti. Kun en oikein muuta keksinyt, niin lahjaksi hain Captain Morgan rommipullon. Lisäksi leivottiin pikkumiehen kanssa salamitartaletteja Ihanimmat piirakat -kirjasta löytyneen ohjeen mukaan. Näitä tehtiin oikeastaan sen vuoksi, että kaikki ainekset sattuivat löytymään kotoa. Salamia tosin laitoin hieman vähemmän kuin mitä ohjeessa oli ja sipulit kuullotin öljyssä enkä voissa. Oikein hyviä pikkusuolaisia olivat!




Salamitartaletit
(9-10kpl, halk.10cm)

Taikina:
2,5dl vehnäjauhoja
1dl juustoraastetta
100g voita
0,5tl suolaa
2-3rkl kylmää vettä
Täyte:
25g voita (laitoin tilkan öljyä)
2 keskikokoista sipulia
150g ohuita salamisiivuja (laitoin 70g)
3 kananmunaa
1,5dl maustamatonta jogurttia
1dl maitoa
1,5dl juustoraastetta
suolaa
jauhettua mustapippuria

  Sekoita kylmä voi, jauhot, suola ja juustoraaste murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja alusta nopeasti taikinaksi. Painele taikina tartalettivuokien (halk. n. 10cm) pohjalle ja reunoille, pistele haarukalla ja pidä paistamiseen saakka jääkaapissa. 
  Kuori ja hienonna sipulit ja kuullota öljyssä tai voissa. Lisää salamisiivut (suikaloi ne halutessasi), paista kevyesti ja nosta seos jäähtymään. Vatkaa munat rikki ja lisää jogurtti, maito sekä juustoraaste. Mausta suolalla ja pippurilla. 
  Jaa sipuli-salamiseos taikinoille ja kaada päälle juustoseos. Aseta tartalettivuoat pellille ja paista 225 asteisen uunin keskitasolla 20 minuuttia. 
  Irrota tartaletit vuoista hieman jäähtyneinä.


6 kommenttia:

  1. Voi sitä teidän tyttöä! <3 Ei oo äidillä helppoa (ja samalla nostan niiiiin hattua teiän tytölle - ihanaa että on tuollaisia "rämäpäisiä" tyttöjä, jotka eivät vähästä hätkähdä. Hän tulee ihan varmasti pärjäämään elämässään, sano mun sanoneen)
    Ja paljon paljon onnea isännälle!!!! Kerro terveisiä, että hyvä siinä on vanheta kun on maailman paras vaimo rinnalla! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt vasta muistan vastata :) Onnittelut välitetty ja vaimo on kuulemma ihan hyvä, tosin vaimoista ei kauheasti ole kokemusta. :D

      On tuo tyttö onneksi sitkeä sissi, eikä ihan vähästä hätkähdä.

      Poista
  2. Toivottavasti tyttö toipuu pian siitä yhteenotostaan sen pallon kanssa ja onnittelut perheen isännälle! On niin maistuvan näköisiä tarletteja, että lisään tarlettivuoat hankintalistalle, vaikka en tiedä mihin ihmeeseen mä saan nämä kaikki keittiötarvikkeeni mahtumaan, kun koko ajan huomaan, että puuttuu sitä ja tätä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mietin minäkin kaikkien vuokien kanssa. :D Onneksi nuo menee varsin pieneen tilaan!

      Hyvin tyttö tuntuu toipuvan iskustaan, onneksi!

      Poista
  3. Voih, pikaista paranemista sinne! Tiedän niin tuon tunteen! Mieheni pelasi briteissä jalkapalloa työkseen ja voit vaan arvata kuinka usein oli jotain. Suomeen kun tuli, pelasi muutaman vuoden kunnes lopetti, minun huokaisu ;) Sitten aloitti poika ja sama jatkui.... ja nyt pelaa jo kaksi poikaa :D Ihana harrastus kuitenkin!

    Ihania piirakoita <3 Ja onnea sinne vaomolle ja sankarille! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, sulla taitaa siis olla kokemusta enemmänkin jalkapalloilijoiden vammoista. Saas nähdä mitä kauden alku tuo tullessaan. Saako siellä hammaslääkärissä juosta useammin. Mutta onhan se hyvä harrastus!

      Poista