14. maaliskuuta 2013

Pieni aurinkoni - ihanat, pehmeät porkkanalätyt

Innostuin päivällä paistamaan muksuille vielä läjän porkkanalättyjä, kun tiesin etteivät kilju riemusta possukastikkeen nähdessään. Etenkin tuo pikkumies oli suunnattoman ihastunut näihin ja veteli hyvällä ruokahalulla muutaman lätyn tuosta vaan. On suorastaan ihme, että tuolle herralle joku ruoka kelpaa!

Aika mietojahan nämä ovat maultaan, mutta maistuvat silti sopivasti porkkanalta ja rakenteeltaan ovat mukavan pehmoisia! Eikä tuo suloinen oranssi väritys lettuja ainakaan pahenna. Kalliiksi näitä ei voi moittia ja valmistaminenkin on helppoa ja nopeaa. Näistä ylistyspuheista voinee jo arvata, että näitä tehdään meillä jatkossakin!

Porkkanaohukaiset
(n.15kpl)

3 porkkanaa
0,5dl korppujauhoja
1,5dl maitoa
1dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
0,5dl öljyä
1tl suolaa
1mm muskottia
Paistamiseen:
öljyä tai margariinia

  Sekoita korppujauhot ja maito keskenään ja anna turvota viitisen minuuttia. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Sekoita porkkanaraaste, jauhot, kevyesti vatkatut munat, öljy ja mausteet taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Paista miedolla lämmöllä ohukaispannulla.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti