20. maaliskuuta 2013

Blueberry yum yum

Jääkaapin tyhjäys jatkuu ja tänään hävikkiherkkuna oli lempeä banaani-mustikkarahka. Mustikoita olisi voinut olla enemmänkin, mutta en viitsinyt avata uutta rasiallista muutaman mustikan tähden. Vaikka banaaneja oli vain yksi, maistui se yllättävän hyvin. Pakko muuten tunnustaa, että taisin ensimmäistä kertaa käyttää noita valmiiksi maustettuja rahkoja johonkin. Mä oon jostain syystä väistänyt ne aina sujuvasti ja käyttänyt mieluummin tavallista rahkaa. Tuo vaniljarahka oli ihan ok ja ehkä voin käyttää toistekin.

Vaniljainen banaani-mustikkarahka

1prk(2,5dl) creme vispiä
1prk(200g) maustettua rahkaa, vanilja
1 banaani
muutama tippa sitruunamehua
1-2dl mustikoita

  Vaahdota creme vispi napakaksi vaahdoksi. Murskaa banaani kulhon pohjalla ja sekoita joukkoon muutama tippa sitruunamehua. Lisää rahka ja sekoita tasaiseksi. Nostele cremevaahto varovasti joukkoon. Lisää kohmeiset mustikat ja sekoita. Tarjoa heti.



En muista koska viimeksi olisin tehnyt tai syönyt sipattia! Tämä ei taida kovin monen lempiruokiin kuulua, mutta ihan syötäväähän tuo on. Ei mitään ihmeellistä, mutta arkiruokana menee. Tällä kertaa tein sipatin pekonista tavanomaisen kinkun sijaan.

Sipatti 

2pkt pekonia
4,5rkl vehnäjauhoja
3dl vettä
4,5dl maitoa
suolaa
jauhettua mustapippuria
tuoretta ruohosipulia

  Suikaloi pekoni ja käristä sitä hetki teflonpannulla. Lisää vehnäjauhot ja sekoita hetken aikaa. Älä kuitenkaan anna jauhojen ruskistua. Lisää vesi ja sekoita tasaikseksi. Lisää maito ja anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Hienonna päälle runsaasti ruohosipulia.

Ankean näköistä, mutta syötävää :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti