19. maaliskuuta 2013

Kyllä rasvaa riittää! - hävikkimuffinssit meetvurstista

Jälleen kerran hurjan iso kiitos tähän saakka tulleista lahjoituksista Suomen UN Womenin "Nälkä voidaan voittaa"-hyväntekeväisyyskampanjaan! Koossa on jo 100 euroa! Mahtavaa! Kääpiölinnan keräyspottia voi edelleen kartuttaa osoitteessa  https://jelpi.fi/kerayssivut/kaapiolinnan-kookissa. Jokainen lahjoitus on tervetullut ja jokaisesta olen yhtä iloinen! Meidän avulla maailmasta voi tulla edes hitusen parempi paikka.

Ajattelin taas ottaa muutaman päivän tehokuurin ja hyödyntää jääkaappiin unohtuneita elintarvikkeita. Mitään kun en haluaisi heittää pois vaan siksi, että typeryyksissäni olen ostanut liikaa kaikkea. Tuntuu, että nyt jääkaapista löytyy hurjasti kaikkia ylimääräisiä maitotuotteita, joille ei tunnu olevan mitään käyttöä. En edes muista, miksi niitä on tullut ostettua. Kermaviilille ja vajaalle purkilliselle aurinkokuivattuja tomaatteja löytyi paikka italialaisista muffinsseista. Mun mielestä nimitys oli vähän hassu, kun en oikein tiedä mikä näistä tekisi niin italialaisia? Pizzamauste? Eiköhän meetvurstimuffinssi tai suolainen muffinssi olisi parempi nimitys. Oli miten oli, mutta hyviä nämä olivat! Pehmeitä ja mehukkaita ja mukavan suolaisia, mutta aika rasvaisia. Ohje näihin on löytynyt joskus Pirkasta.

Meetvursti-tomaattimuffinssit
(8 isoa tai 12 pientä)

125g voita
2 kananmunaa
0,5tl suolaa
1prk(200g) kermaviiliä
2,5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
50g meetvurstia kuutioituna
50g aurinkokuivattuja tomaatteja
1tl pizzamaustetta (laitoin oreganoa)
juustoraastetta

  Sulata voi ja anna jäähtyä. Vatkaa kierrevatkaimella kevyesti joukkoon munat, suola ja kermaviili. Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe ja lisää ne taikinaan puuhaarukalla varovasti sekoittaen. Lisää lopuksi meetvurstirouhe ja huolellisesti valutetut, hienonnetut aurinkokuivatut tomaatit.
  Voitele 12-vuokainen muffinipelti tai jaa isot, paperiset muffinivuoat uunipellille. Kaada taikina vuokiin. (Ohjeesta tulee 8 isoa tai 12 pientä muffinia.) Ripottele päälle pizzamaustetta ja juustoraastetta.
  Paista 200-asteisessa uunissa noin 15-18 minuuttia.



4 kommenttia:

  1. Pakko kirjoittaa ohje muistiin, nää vaikuttaa aivan loistavilta.:)

    VastaaPoista
  2. Jee :) Kiva, että kelpaa! Aavistuksen suolaisia nämä olivat ja mietinkin miten kävisi, jos suolan jättäisi pois. Ja nämä olivat mukavan mehukkaita, eikä ollenkaan kuivia kuten jotkut suolaiset muffinssit.

    VastaaPoista
  3. Nämä ovat takuulla hyviä, muffinssit ovat kyllä näppäriä, kun voi pakastaa helposti, meillä tosin ei yleensä jää mitään pakkaseen ;)

    VastaaPoista
  4. Vähän sama vika meilläkin :D 12 tein ja puolet on jo syöty. Ei siis kannata enää pakastaa :)

    Nämä on siitäkin kivoja, että näihin voi laittaa melkein mitä vaan kaapista löytyy.

    VastaaPoista