24. maaliskuuta 2013

Hidden Treasures - murekkeeseen piilotetut munat

Päivän ruoaksi valikoitui Seuran suuresta keittokirjasta löytynyt pääsiäismureke. Ilmeisesti pääsiäisruoaksi tuon tekee nuo kananmunat murekkeen sisällä. Tai muuta syytä en ainakaan äkkiseltään keksi. Mureke itsessään oli ihan ok, mutta tuo pinaattikastike oli aika mitäänsanomaton. Syynä tietysti voi olla se, etten ole mikään suuri pinaatin ystävä. Lätyissä ja keitossa se menee, mutta muuten vaatii multa vielä totuttelua. Laitoin kastikkeeseen pussillisen (150g) pinaattia, mutta luulen että vähempikin olisi piisannut. Arkisena sapuskana tuo oli silti ihan ok.

Pääsiäismureke (jauhelihamureke kananmunilla)

500-600g jauhelihaa
1-1,5tl suolaa
vastajauhettua mustapippuria
1 muna
1,5dl vettä
0,5dl korppujauhoja
1 raastettu/hienonnettu sipuli
Sisään:
4 keitettyä kananmunaa
Kastike:
2-3rkl voita tai margariinia
2-3rkl vehnäjauhoja
4-5dl nestettä (kasvislientä + kermaa tai maitoa)
0,5-1pss pakastepinaattia
ripaus suolaa
ripaus valkopippuria

  Turvota korppujauhoja vedessä viitisen minuuttia. Sekoita murekkeen ainekset keskenään kiinteäksi mureketaikinaksi.
  Keitä munia 7-8 minuuttia. Jäähdytä ja kuori munat. Leikkaa molemmista päistä palat pois. Levitä runsaat puolet mureketaikinasta uunipannuun. Tee keskelle syvennys ja asettele munat siihen riviin. Peitä munat lopulla murekkeella ja ummista mureke tasaiseksi munien ympärille. Paista 175-asteisessa uunissa 35-40 minuuttia.
  Tee sillä aikaa kastike. Sulata rasva kattilassa. Kiehauta siinä jauhot. Lisää neste koko ajan sekoittaen. Anna kiehua 5-10 minuuttia. Lisää pakastepinaatti ja mausteet. Kuumenna kiehumispisteeseen.
  Tarjoa mureke pinaattikastikkeen, perunoiden ja salaatin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti