2. maaliskuuta 2013

When the tigers broke free - tiikerimuffinsseja

Leipomukset huomista varten alkaa olla hyvällä mallilla. Huomasin vaan, että meidän murkinoista tulee aika suklaavoittoisia, oho! Neiti sai itse vaikuttaa tarjoiluihin makeiden leivonnaisten kohdalla ja toiveena oli suklaatäytekakkua ja tiikerimuffinsseja. Jälkimmäisten ohje löytyi "Kuppikakku päivässä pitää onnellisena"-kirjasta. Ilmeisesti tämä 'Pohjanmaalla kaikki on suurta'-mentaliteetti alkaa mun kohdalla hissukseen siirtyä kakuista muffinsseihin, sillä sain taikinasta vaan puolet ohjeessa mainitusta muffinssimäärästä. Onneksi tein suosista, tai oikeastaan ukon lievästä vihjeestä, tuplasatsin taikinaa. Aluksi oli suunnitelmissa kuorruttaa nämä tekeleet, mutta kun olvat ilmankin niin söpöjä, niin antaa olla.

Tiikerimuffinssit
(n.10kpl)

175g vehnäjauhoja
1,5tl leivinjauhetta
175g pehmeää voita
175g sokeria
3 kananmunaa kevyesti vatkattuna
2rkl maitoa
50g tummaa suklaata sulatettuna

  Siivilöi jauhot ja leivinjauhe suureen kulhoon. Lisää voi nokareina, sokeri, kevyesti vatkatut munat ja maito. Vatkaa seos sähkövatkaimella tasaiseksi.
  Ota puolet taikinasta eri kulhoon. Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa ja sekoita se huolellisesti toisessa kulhossa olevan taikinan joukkoon.
  Aseta paperiset vuoat muffinipellin koloihin tai pellille ja nostele lusikalla koloihin vuoroin vaaleaa, vuoroin ruskeaa taikinaa.
  Paista muffinsseja 180 asteisessa uunissa noin 20-25 minuuttia, kunnes ovat kohonneita, kauniin kullanruskeita ja tuntuvat koskettaessa kiinteiltä. Kypsyyden voi kokeilla myös hammastikulla. Jos tikkuun ei jää taikinaa, ovat muffinssit kypsiä. Siirrä ritilälle ja anna jäähtyä.


2 kommenttia:

  1. Hyvännäköisiä muffinsseja!!! Kokeilulistalle siis... :) Ja täytyy sanoa että teiän neidillä on hyvä maku tarjoilujen suhteen!! :) Tässä vaan sit kuumeisesti odotellaan kuvaa siitä suklaakakusta... *vinkvink* ;)

    VastaaPoista
  2. Kiitos :D Ja neidille terveiset välitetty. Oli hyvin otettu :)

    Just sain parit voileipäkakut jääkaappiin muhimaan ja nyt on huilootauko karpalolonkeron kera. Seuraavaksi sitten täytekakkua täyttämään. Täytyy laittaa huomenissa tai maanantaina kakuistakin kuvaa :)

    VastaaPoista