16. maaliskuuta 2013

Meatball wizard - lihapullia tomaattikastikkeessa

On oikeastaan aivan sama, mitä noille flunssaa poteville ipanoille syöttää, kun eivät kuitenkaan mitään maista. Tänään saivat tyytyä lihapulliin tomaattikastikkeen ja spagetin kera. Tomaattikastikkeen meinasin ensin tehdä yhden mapeistani löytyneen ohjeen mukaan, mutta ei se sitten oikein iskenytkään. Kyseisessä ohjeessa oli selkeästi virhe, kun olivat jättäneet sipulit pois :) Miten ihmeessä voi tehdä tomaattikastiketta ilman sipulia?!? Tai valkosipulia?!?

Sapuskan tein sitten ihan hatusta vetäen ja sen mukaan mitä kaapista löytyy. Lihapulliin lykkäsin kaappiin jääneen kermatilkan, mutta sen voi vallan mainiosti korvata maidolla. Kastiketta tuli aika vähän lihapulliin verrattuna ja valkosipulia olisi saanut olla reilusti enemmän. Ihan asiallinen sapuska tuosta silti tuli.

Lihapullat tomaattikastikkeessa

Lihapullat:
750g jauhelihaa
0,5dl kermaa
1,5dl maitoa
1dl korppujauhoja
1 sipuli
1 kananmuna
0,5tl jauhettua mustapippuria
1,5tl suolaa
1tl valkosipulijauhetta
0,5tl chilijauhetta
Kastike:
2 sipulia
5 valkosipulinkynttä
1-2rkl öljyä
500g paseerattua tomaattia
2dl vettä
0,5 lihaliemikuutiota
0,5rkl ruokokidesokeria
0,5tl suolaa
0,5tl mustapippurirouhetta
1tl kuivattua basilikaa
1tl kuivattua oreganoa
0,5-1dl tuoretta persiljaa

  Valmista ensin lihapullataikina. Sekoita maito, kerma ja korppujauhot keskenään ja anna turvota viitisen minuuttia. Hienonna sipuli hienoksi silpuksi ja lisää kulhoon. Lisää jauheliha, kananmuna ja mausteet. Sekoita varovasti tasaiseksi taikinaksi. Ruskista lihapullat kevyesti pannulla tilkassa öljyä. Nosta lautaselle odottamaan.
  Silppua kastiketta varten sipuli ja valkosipuli ja kuullota niitä hetki kattilan pohjalla öljyssä. Lisää paseerattu tomaatti, vesi, liemikuutio, sokeri, pippuri ja suola. Anna kiehua miedolla lämmöllä puolisen tuntia.
  Lisää basilika ja oregano ja nostele lihapullat varovasti joukkoon. Sekoita. Anna kiehua miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia tai kunnes lihapullat ovat kokonaan kypsiä.
  Ripottele päälle hienonnettua persiljaa. Tarjoa spagetin kera.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti