11. maaliskuuta 2013

Peruskauraa - makkarasoppaa ja ohukaisleivoksia!

Ohukaisleivokset on kiva ja nopea tapa saada jotain hyvää! Taikinan sekoittelussa ei montaa minuuttia mene ja paistaminenkin on ihan kivaa puuhaa. Vadelmien ja vaahterasiirapin kanssa näitä voisi syödä vaikka kuinka paljon :) Ohje näihin pikkuherkkuihin löytyi Mummo Ankan unelmaherkut -kirjasta.

Lumikin ohukaisleivokset
(n.16kpl)

2 kananmunaa
2dl kermaviiliä
2dl vettä
2dl vehnäjauhoja
1tl hienonnettua kardemummaa
0,5tl suolaa
0,5tl soodaa
(1-2rkl sokeria)
Paistamiseen:
margariinia tai voita

  Riko munat kulhoon. Kaada sekaan kermaviili ja vesi. Sekoita niin että munat rikkoutuvat. Lisää suola ja kardemumma (sekä sokeri halutessasi).
  Sekoita sooda jauhojen joukkoon, kaada seos taikinaan ja sekoita hyvin. Paista pieniä ohukaisleivoksia lettupannulla. Tarjoa vaikkapa marjojen, jäätelön ja vaahterasiirapin kera.




Juustoinen makkarakeitto

4 isohkoa perunaa
pala lanttua
pala palsternakkaa
2 porkkanaa
pieni pala kaalia
1,5l vettä
2 kasvis- tai lihaliemikuutiota
ripaus meiramia
ripaus mustapippurirouhetta
100g sulatejuustoa
400g lenkkimakkaraa

  Kuori ja kuutioi kasvikset. Suikaloi kaali. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää kasvikset joukkoon. Anna kiehua 5-10 minuuttia. Lisää joukkoon liemikuutiot, juusto ja mausteet. Jatka keittämistä vielä kymmenisen minuuttia tai kunnes kasvikset ovat kypsiä.
  Kuutioi makkara ja ruskista halutessasi pannulla. Kaada makkarat keiton joukkoon. Tarjoa hyvän leivän kera.


4 kommenttia:

  1. Pitänee ottaa ternimaitoa pakastimesta sulamaan, että saa paistella lettuja. Monta päivää tehnyt jo mieli, ja nyt vasta tekeekin!:) Kardemumma antaa ihanan maun.:)

    VastaaPoista
  2. Voi täytyis kanssa hommata ternimaitoa jostain! Saako sitä ihan tavallisista kaupoista?

    VastaaPoista
  3. Meidän ternimaidot on suoraan maitotilalliselta. Ternimaitoa ei valitettavasti ihan niin vain ruokakaupoista löydy. Joissain paikoissa voi kuitenkin sitäkin olla myynnissä, jos on vaikka lähiruokaa tarjolla. Omalla paikkakunnalla ternimaitoa on ollut myös myynnissä sellaisessa suoramyyntiliikkeessä, missä myydään mm. leipomuksia, käsitöitä jne.

    VastaaPoista
  4. No höh :( Täytyypä selvitellä saako täältä jostain ternimaitoa.

    VastaaPoista