31. maaliskuuta 2013

Mommyy..... it's oveeeeer!

Huh, huh.... Niin kiva pääsiäinen kuin meillä olikin, niin onneksi edessä on paluu arkeen. Viime päivinä syöty herkkumäärä piisaa nimittäin hetkeksi... Tai ainakin pariksi viikoksi, sillä sitten on vuorossa tuon pikkumiehen synttärit voileipäkakkuineen kaikkineen. Meillä oli pääsiäisenä niin mieluisia vieraita, etten viitsinyt kuluttaa aikaani bloggaamalla, joten kerätään tähän vähän jotain pääsiäisen herkuista.

Ensin voisin esitellä suvun uusimman tulokkaan ristiäisiin tehdyn voileipäkakun. Feta-kasviskakun tein oman ohjeen mukaan ja samainen kakku löytyi myös neidin synttäreiltä. Sen verran muuttelin ohjetta, että öljymarinoidut salaattijuustokuutiot vaihdoin suolaliemessä muhineisiin salaattijuustokuutioihin ja päällisen tuorejuuston sekaan lisäsin majoneesin tilalle ranskankermaa. Ihan hyvä tuli näinkin. Ohjeen löytää tuolta C'mon cut the cake-jutusta.


Torstaina pyöräytin ison kasan jauhelihapihvejä ja sipulilientä. Alkuperäinen ohje löytyi Paras keittokirja No10 -kirjasesta. Tein vaan isomman satsin ja muutenkin muuttelin ohjetta hieman. Pihvit olivat ihan hyviä ja sipuliliemi ihanaa! Pihvit syötiin ihan vaan valmiiden lohkoperunoiden kanssa. En muistanut, että ruoka pitäisi kuvatakin, joten kuva on mitä on :D Torstaina jälkkäriksi syötiin Latea :D

Pannupihvit sipuliliemessä

700g jauhelihaa
2 kananmunaa
2dl kermaa
3-4rkl korppujauhoja
1-1,5tl suolaa
rouhittua mustapippuria
3 isoa sipulia
50g voita
5dl lihalientä

  Sekoita kerma ja maito. Vatkaa kananmunat kerman joukkoon. Lisää korppujauhot ja anna turvota ainakin 10-15 minuuttia. Sekoita jauheliha kermaseokseen niin, että syntyy kiinteä taikina. Mausta suolalla ja vastarouhitulla pippurilla. Muodosta taikinasta noin sentin vahvuisia pihvejä.
  Kuori ja viipaloi sipulit. Ruskista viipaleet hitaasti paistinpannussa voissa sekoittaen, kaada päälle lihaliemi ja keitä hieman kokoon. Pidä lämpimänä tarjoiluhetkeen saakka.
  Paista pihvit kullanruskeiksi voissa muutama kerrallaan. Pidä pihvit lämpimänä tarjoiluhetkeen saakka. Tarjoile sipuliliemen ja perunoiden kanssa.


Perjantaina herkuteltiin pulled pork-hampurilaisilla ja muksut sai tehdä itselleen pizzat. Oli ilo nähdä miten kylässä ollut neiti, joka on yleensä huono syömään, pisteli pizzaa naamaan minkä ehti. Hyvä hyvä! Hampurilaissämpylöiden ohjeen kävin tällä kertaa ryöstämässä Kärähtäneiden Heidiltä. Kiitos taas Heidi :) Mä vaan menin jauhojen kanssa hieman sekaisin, enkä tiedä paljonko jauhoja laitoin. Lisäksi unohdin voidella sämpylät ennen kohottamista ja typeryyksissäni menin voitelemaan sämpylät kohottamisen jälkeen. Mun ihanan pulleat sämpylät lässähti ja lopputuloksena oli ruttuistakin ruttuisempia vehnäklönttejä. Lisäksi voitelin sämpylät vedellä, eikä se jaksanut pitää seesaminsiemiä paikoillaan. Niinpä siemenet rapisivat päältä pois paistamisen jälkeen. Mutta ihan hyviä olivat silti. Pulled porkin ohje löytyy täältä.

Hampurilaissämpylät

500g täysmaitoa
75g hiivaa
750g vehnäjauhoja
50g huoneenlämpöistä voita
1 tl suolaa
(seesaminsiemeniä)

  Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Sekoita ainekset kulhossa ja anna taikinan levähtää 30 minuuttia.
  Jaa taikina osiin ja pyörittele paloista sämpylät. Voitele sämpylät kananmunalla (tai vedellä), ripottele päälle seesaminsiemeniä ja nosta ne pellille leivinpaperin päälle.
  Kohota sämpylöitä huoneenlämmössä noin puolitoista tuntia. Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Pakasta sämpylät mahdollisimman pian, jos et aio syödä niitä heti.


Ja nyt kun kaikilla on masut täynnä mämmiä, pashaa ja suklaamunia, niin on hyvä hetki muistutella ruokabloggaajien ja Suomen UN Womenin "Nälkä voidaan voittaa"-hyväntekeväisyystempauksesta. Kääpiölinnalla on kasassa 150 euroa. Matkaa tavoitteeseen on vielä jonkin verran eli lahjoituksia kaivataan! Osallistua ja lahjoittaa voit aina 10.4.2013 saakka. Autetaan yhdessä kehitysmaiden naisia ruokkimaan perheensä niin, ettei yhdenkään lapsen tarvitsisi enää mennä nälkäisenä nukkumaan.

Lahjoittaa voit osoitteessa  https://jelpi.fi/kerayssivut/kaapiolinnan-kookissa. Kiitos!


3 kommenttia:

  1. Täällä onkin taas herkkuja jos jonkinnäköisiä, ihana tuo voileipäkakku ja kaunis koristelu :) herkkuja on meilläkin mennyt niin paljon, että ensi viikosta tulee kamala kaikkine vieroistusoireineen :).Mukavaa pääsiäisen jatkoa.

    VastaaPoista
  2. Tällä hetkellä mä haaveilen vaan kaikista tuiki tavallisista ruoista, mutta voi olla, että ens viikolla alkaa jo tehdä mieli herkkuja :D Mutta nyt on pakko pitää taukoa. Ihania herkkuja oli teilläkin tehty!

    VastaaPoista
  3. Ainakin hyvän näköisiä noista sämpylöistä tuli, vaikka parin mutkan kautta menikin :D Juuri sopivan höttöisiä!

    VastaaPoista