9. maaliskuuta 2013

Chili on loppu (pliisunpuoleinen makkarachili)

Voiko olla suurempaa rakkaudentunnustusta kuin miehen kaupasta kotiin kiikuttama 2,5 kilon possun niska?!? Tai voi varmaan, mutta ilahduin kyllä suunnattomasti. Ylikypsä niska on vaan jotain käsittämättömän hyvää! Lähiaikoina tiedossa on siis varsin sikamainen päivä :)

Tämänpäiväinen ruoka sen sijaan oli pienoinen pettymys. Ohje itsessään kuulosti paljon paremmalta kuin se mitä lautaselle päätyi. Ei tämä pahaa ollut, mutta ei loistavaakaan. Luulisin kuitenkin, että ruoka olisi pelastettavissa lisäämällä nokon hunajaa, siirappia tai enemmän sokeria. Pieni tölkki tomaattipyreetäkin voisi toimia, eikä tulisempi chilikään olisi pahitteeksi. Nyt maku jäi hitusen vetiseksi ja vaisuksi. Ohje löytyi alunperin Pirkasta, mutta menin sitä taas kerran tuunailemaan. Alkuperäisen ohjeen mangosalsan tilalla syötiin eiliseltä jääneet salsan loput.

Texmex-makkarachili

2 sipulia
4 valkosipulinkynttä
1 punainen chilipalko
n.400g possusuikaleita
1rkl öljyä
2dl olutta
1tl kuminaa
1tl oreganoa
1-1,5tl suolaa
1tl ruokosokeria
0,5tl mustapippuria
400-500g tomaattimurskaa
1dl vettä
250g grillisalamia

  Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Halkaise chilipalko, poista siemenet ja hienonna se. Ruskista lihasuikaleet parissa erässä tilkassa öljyä. Lisää pannulle hetkeksi sipulit ja chili pehmenemään. Siirrä seos pataan ja huuhdo pannu desillä olutta. Kiehauta ja kaada liemeksi pataan.
  Mittaa mausteet pataan ja lisää tomaattimurska sekä vesi. Peitä pata kannella ja anna kiehua miedolla lämmöllä noin 50 minuuttia, kunnes liha on mureaa. Lisää tarvittaessa olutta liemeksi.
  Viipaloi makkarat. Ruskista ne kuumalla pannulla ja lisää pataan. Anna kypsyä vielä noin 15 minuuttia. Tarjoa salsan, nachojen ja riisin kera.

Salsa

2-3 tomaattia
0,5 kurkkua
1 punasipuli
1tlk(425g) mangoviipaleita tai 1 tuore mango
1rkl limemehua
1-2rkl oliiviöljyä
3rkl thai sweet chilikastiketta
0,5tl suolaa

  Kuutioi tomaatit ja kurkku. Kuori ja hienonna punasipuli. Leikkaa mango kahtia kiven molemmin puolin. Irrota hedelmäliha puolikkaista ja leikkaa kuutioiksi. Jos käytät säilykemangoa, valuta ja kuutioi se.
  Sekoita kulhossa paloitellut vihannekset ja mangokuutiot. Lisää joukkoon öljy, chilikastike, suola ja limetin mehu. Anna salsan maustua ainakin puolisen tuntia.


2 kommenttia:

  1. Meilläkin isäntä kiikutti eilen 2,5 kilon possun niskan kotiin! Ja tänään ollaan siis herkuteltu! :) Nyt on hyvä maata mahat pystyssä sohvalla tyytyväisenä... :D

    VastaaPoista
  2. On sullakin hyvä ukko :D Mulla ens viikko on niin kiireinen, että taitaa possu mennä pakastimeen odottamaan viikonloppua. Mutta sitte saa herkutella :)

    VastaaPoista