8. maaliskuuta 2013

Sunshine and Chocolate

Ihanaa naistenpäivää ihanille naisille! Tänään, jos koskaan, on jokainen nainen kakkunsa ansainnut. Vaikka mun täytyi leipoa kakkuni ihan itse, niin ei se vähennä yhtään tuhdin, suklaisen rasvapommin tuomaa hyvää fiilistä. Ja kun ulkonakin kevättää, niin mikäs sen mukavampaa.

Siitä lähtien, kun ensimmäisen kerran tein pätkiskakkua, oon halunnut testata kyseistä ohjetta jollain toisellakin suklaalla. Ei sillä, että pätkiskakku pahaa olisi. Päinvastoin! Uteliaana ihmisenä halusin vaan tietää miten muut suklaat tässä toimisivat. Taisi olla miehen idea käyttää kakkuun tummaa geishaa. Ja oikein hyvä kakku tuli, vaikkakin geishan maku häviää vähän turhan paljon. Mutta mikäli vanhat merkit pitää paikkansa, niin tuo vaan paranee vanhetessaan.

Geishakakku

4dl vehnäjauhoja
3dl sokeria
1tl vaniljasokeria
2tl leivinjauhetta
3-4rkl tummaa kaakaojauhetta
150g sulatettua voita
2dl maustamatonta jogurttia tai kermaviiliä
100g tummaa geishaa
3 kananmunaa
Vuoan voiteluun:
rasvaa
korppujauhoja
Kuorrutus:
200g suklaata (laitoin tummaa geishaa)
100g voita

  Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään. Lisää paloitellut geishat sulatetun rasvan joukkoon ja sekoita. Lisää rasvan sekaan jogurtti/kermaviili ja kananmunat. Lisää vielä kuivat aineet. Sekoita taikina huolella lastaa käyttäen. Sähkövispilää ei tässä tarvita.
  Laita taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Kumoa kakku heti kuumana varovasti pois vuoasta ja anna jäähtyä.
  Sulata kuorrutuksen aineet varovasti liedellä kattilassa koko ajan sekoittaen. Voit toki sulattaa ainekset mikrossakin. Valuta tai lusikoi kuorrutus vähän kerrallaan jäähtyneen kakun päälle. Halutessasi voit ripotella päälle suklaahippuja tai muuta vastaavaa koristeeksi.



8 kommenttia:

  1. Tätä on pakko testata!! Jo ihan siitäkin syystä että tuo pätkiskakku oli syypää siihen miksi ensimmäistä kertaa eksyin blogiisi! :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Melody ja Adrianmeren Rouva :)

    Nanne, mä luulen että tykkäät tästäkin! Vaikka ehkä se pätkiskakku oli pikkasen parempaa. Täytyis varmaan tehdä semmoinenkin, että sais paremmin vertailtua :D

    VastaaPoista
  3. Nams! Suklaakakku on aina ihan ekstra herkullisen näköinen kun kuorrute valuu hieman reunoja pitkin! :-D Tahtoo suklaakakkua..!

    VastaaPoista
  4. Nyt vaan Mimosa kakkua leipomaan :)

    Tänään kakusta erotti geishan maun ja ukon mielestä on kuulemma parempaa kuin pätkiskakku. Millähän suklaalla tuota seuraavaksi testaisi :)

    VastaaPoista
  5. Teen ehkä tämmösen syntymäpäivälleni.

    VastaaPoista