14. maaliskuuta 2013

Yksi ja kaksi ja kolme pientä possua

Tuntuu, että mun jutut on viime aikoina olleet niin herkkupainotteisia, että on hyvä palata taas perus arkiruokien pariin. Eilen mua ei kokkailu innostanut pätkääkään, joten tänään oli syytä laittaa sapuskat tulelle heti aamupäivästä. Sai ukolle ruokaa ennen duuniin lähtöä. Ruoaksi tein hyvin simppelin porkkana-possukastikkeen muusin kera. Ihanan tavallista ja hyvää. Yhtään en muista mistä alkuperäinen ohje on mun mappeihini ilmaantunut ja tottahan sitä piti vielä muutellakin. Ei sen arkiruoan tartte tämän kummallisempaa olla.

Porkkana-possukastike

n.400g marinoituja porsaan lihasuikaleita
tilkka öljyä
1 sipuli silputtuna
3rkl vehnäjauhoja
4dl vettä
1ps(200g) baby-porkkanoita (pakaste)
2 maustekurkkua kuutioituna
1rkl sinappia
1tl rakuunaa
1dl ruokakermaa
persilijaa

  Ota lihasuikaleet huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen kypsentämistä. Ruskista lihasuikaleet pannulla ölkytilkassa. Lisää sipulisilppu ja anna hautua hetken. Ripottele päälle vehnäjauhot ja sekoita hyvin. Kaada joukkoon vesi ja keitä hetki koko ajan sekoittaen. Pane kansi päälle ja anna kiehua hiljalleen puolisen tuntia. Sekoita välillä.
  Lisää joukkoon baby-porkkanat ja jatka kypsentämistä 10 minuuttia. Lisää maustekurkkukuutiot, sinappi, rakuuna ja kerma. Kuumenna. Koristele persiljalla. Tarjoa perunoiden, riisin tai perunamuusin kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti