22. maaliskuuta 2013

Baba-Oom-Mow-Mow! - Babat pääsiäisen kahvipöytään

Pääsiäinen ei kuulu meillä niihin tapahtumiin, jota juhlittaisiin perinteisillä herkuilla. En ole erityisesti lampaan ystävä, pasha menee, mutta mämmi saa jäädä mun puolesta kauppaan. Lampaan kohdalla tosin joudun antamaan periksi sen verran, että viimeksi ystävältäni saatu kotimainen lampaan keittolihan palanen oli hurjan hyvää! Ihan jotain muuta kuin ne märälle villalapaselle maistuneet lampaanpaistit, mitä on joskus tullut syötyä. Eli kotimainen lammas voisi kelvatakin.

Ajattelin nyt kerrankin kokeilla tehdä edes jotain pääsiäiseen liittyvää. Viime vuonna tekaisin pääsiäiseksi pashatiramisun ja nyt testivuoroon pääsi babat. Enpä oo koskaan aikasemmin näitä tehnyt, saati sitten maistanut. Ohje löytyi jälleen kerran Yhteishyvästä. Nisua maistaessani ihmettelin suuresti, miksi en moista herkkua ollut aikaisemmin testannut! Olivat varsin herkullisia!

Babat
(8-12kpl)

2,5dl maitoa
25g hiivaa
0,5tl suolaa
7dl vehäjauhoja
3rkl sokeria
3 munaa
100g voita
1dl rusinoita
Kostutusliemi:
1,5dl vettä
0,5dl sokeria
1-2rkl tummaa rommia tai sitruunamehua
Kuorrute:
1dl tomusokeria
1-2rkl sitruunamehua
(keltaista elintarvikeväriä)

  Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää mukaan suola, 1  ruokalusikallinen sokeria ja 2 dl jauhoja. Sekoita tasaiseksi. Anna juuren kohota 15 minuuttia. Vatkaa loppu sokeri ja munat vaahdoksi ja sekoita taikinapohjaan. Alusta taikina lopuilla jauhoilla. Lisää pehmeä voi ja rusinat.
  Voitele muffinivuoat margariinilla ja leikkaa niihin leivinpaperista korotetut reunat. Täytä vuoat puolilleen taikinalla ja anna kohota vielä noin 30 minuuttia. Kypsennä pullat 200 asteessa uunin alatasossa noin 15 minuuttia.
  Valmista kostutusliemi kiehuttamalla sokeri ja vesi kattilassa. Mausta liemi rommilla tai sitruunanmehulla. Valele lämpimät babat sokeriliemellä. (En käyttänyt ihan kaikkea liemestä.)
  Sekoita tomusokerista ja sitruunamehusta kuorrute (lisää halutessasi tippa keltaista elintarvikeväriä) ja valuta jäähtyneiden babojen koristeeksi.

2 kommenttia:

  1. Olen aina ajatellut babat jotenkin kuivakoiksi, siksi ei ole edes tullut kokeiltua.. Nämä näyttävät kyllä kaikkea muuta kuin kuivilta! Oikein herkullisen näköisiä.:)

    VastaaPoista
  2. Samaa minä oon kuvitellut. Mutta nämä olivat ihanan kuohkeita ja pehmeitä! Tuo päällä ollut sitruuna-sokerikuorrute hämäsi vähän, mutta kun sen söi ekana, niin ei haitannut enää :D

    VastaaPoista