24. maaliskuuta 2013

Kääpiölinna ja puoliverinen pihvi

Pihvin paisto-ohjeita en lähde teille kertoilemaan, sillä henkilökohtaisesti rakastan kunnolla verisiä pihvejä. Sellaisia lihanpaloja, jotka hät'hätää käyvät pannun reunalla vilkaisemassa, miltä kuuma rasva pannun pohjalla näyttää. Hyviä vinkkejä paistamiseen voi käydä kurkkaamassa Onko Nälkä-blogin Chef Jonesilta. Pieni varoituksen sana lienee paikallaan... Älä käy Chef Jonesin blogissa nälkäisenä :D Kuvat ja ruoat ovat jotain aivan loistavaa.

Sen sijaan tarjoan teille pihveille vallan mainiosti sopivan ranskalaisen kastikkeen. Kastikkeen teko ei sujunut aivan mallikelpoisesti ja pelkästään maistettuna maku toi mieleen itse tekemän makkarasoosin. Mutta yhdessä naudan ulkofileepihvin ja uunissa kypsennettyjen peruna- ja bataattilohkojen kanssa kastike oli suurenmoista. Itse keittelin kastiketta puolisentoista tuntia, mutta silti kastike jäi suht löysäksi. Ihan lopussa suurustin kastiketta lisää pienellä maizenanokareella. Mutta pakko sanoa, että hyvää oli. Ohje kastikkeeseen löytyi Yhteishyvästä.

Ranskalainen kastike

3 viipaletta pekonia
2 salottisipulia
2 porkkanaa
2 tomaattia
1-2 valkosipulinkynttä
0,5dl vehnäjauhoja
6dl vettä
1 kasvisliemikuutio tai 1,5rkl kasvisfondia
1rkl soijaa
1tl worchesterishire-kastiketta
3 tippaa tabascoa
1-2rkl tomaattisosetta
(1dl tuoreita yrttejä)

  Ruskista paloiteltu pekoni kevyesti kattilassa omassa rasvassaan. Lisää kuoritut ja paloitellut sipulit, kuoritut ja paloitellut porkkanat, tomaattilohkot sekä hienonnetut valkosipulinkynnet. Paista sekoitellen.
  Lisää vehnäjauhot ja paista hetki käännellen. Lisää vesi vähitellen, samalla sekoittaen. Anna veden kiehua, lisää kasvisliemikuutio tai fondi ja mausteet.
  Hauduta miedolla lämmöllä noin 45 minuuttia. Siivilöi kastike, tarkista maku ja tarjoile pihvin kanssa.

Oli niin kiire iskeä hampaat tuohon pihviin, etten malttanut miettiä, miten kuvasta tulisi nätti. Sori :D

4 kommenttia:

  1. Oi,olipa mukava lukea tämä postaus :D kiitos mahtavista kehuista.

    VastaaPoista
  2. Minä puolestani haluan sen well done ja siihen omat kikkailut, juuri joku aika takaisin postasin aiheesta, mutta tuota kastiketta pitää kyllä kokeilla :)

    VastaaPoista
  3. Näin ne maut vaihtelee :) Mä oon ihan pikkulikasta asti syönyt pihvini verisenä. Muksuna (ja isompanakin) suurta herkkua oli kunnon verinen pihvi sienikastikkeella ja se oli mun suosikkiannos ravintoloissa syödessä. Valitettavasti henkilökunta ei vaan aina uskonut, kun alle kymmenenvuotias pikkulikka tilasi oikeasti verisen pihvin ja muistan joskus lihan liiasta kypsyydestä harmistuneenikin. Sitä en muista, annoinko koskaan palautetta aiheesta. Toki poikkeuksiakin löytyi :)

    Täytyykin käydä Sarppu lukemassa sun postaus aiheesta, kun on paremmin aikaa ja virtaa!

    VastaaPoista