10. lokakuuta 2013

Janie's got a bun - pehmeät porkkanasämpylät

Muutaman päivän tauko leipähommista aiheutti selvästi vieroitusoireita ja tänään oli pakko saada iskeä sormet taas taikinaan. Jo pitkään mun on tehnyt mieli porkkanasämpylöitä, mutta niiden leipominen on vaan jäänyt. Aina on mukamas tullut joku parempi ohje tilalle. Kun en löytänyt äkkiseltään mieluisaa porkkanasämpyläohjetta, niin sovelsin sitten itse. Tai olisihan niitä ohjeita varmasti netti pullollaan, mutta en tähän hätään ehtinyt sieltä ohjetta katsella. Sämpylöistä tuli juuri sellaisia kivan oransseja, mistä haaveilinkin. Ja ovat oikein pehmeitä, eikä maussakaan ole mitään vikaa. Auringonkukansiemenet toivat sämpylöihin vähän purtavaakin. Jäin miettimään, että mitenkähän näihin olisi sopinut sipuli kaveriksi. Täytynee testata :)

Porkkanasämpylät 
(20kpl)

5dl maitoa
50g hiivaa
2,5dl hienoa porkkanaraastetta
0,5dl auringonkukansiemeniä
1,5tl suolaa
0,5dl siirappia
0,5dl öljyä
n.13dl hiivaleipäjauhoja

  Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva joukkoon. Lisää suola, siirappi, porkkanaraaste, auringonkukansiemenet ja öljy. Vatkaa sekaan jauhoja vähän kerrallaan ja alusta lopuksi tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä 30 minuuttia.
  Kaada taikina kevyesti jauhotetulle pöydälle. Vaivaa taikinaa hetki ja jaa sitten kahteen osaan. Jaa molemmat puoliskot vielä 10 palaan. Pyörittele sämpylöiksi ja nosta leivinpaperille pellille. Anna kohota vielä noin 20 minuuttia.
  Kypsennä sämpylöitä 225 asteisessa uunissa noin 10 minuutin ajan.



6 kommenttia:

  1. Ihanan näköisiä sämpylöitä! Ja mullois just sopivasti tässä aamukahvi. Voisitko lähettää yhden vaikka sähköpostilla? ;)

    VastaaPoista
  2. oiii miten maukkaan näköisä! Porkkanasämpylät ovat kyllä hyviä, itse en olekaan niihin laittanut auringonkukansiemeniä, mutta ens kerralla kokeilen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä :) Sopivat näihin oikein hyvin!

      Poista
  3. Voi kuinka kauniin värisiä sämpylöitä. :)

    VastaaPoista