14. huhtikuuta 2014

Eggcellent! - pääsiäisherkkuna mangovaahto-suklaamunat

Tuo mun pieni rakas paviaani täytti tänään kolme vuotta. Pienen pienestä rääpäleestä on kasvanut iso poika, jolla on samanlaisia taipumuksia aamuäreyteen kuin äidillään, voimakas oma tahto ja tarve tietää joka asiasta että miksi? Tuolle pienelle pojalle maailma on yksi suuri huvipuisto ja elämä uuden oppimista päivästä toiseen. Se riemu, mitä pienetkin asiat välillä saavat aikaan, on uskomatonta ja tarttuvaa. Vaikka välillä väsyttää ja toivoisi sitä omaa aikaa, niin päivääkään en vaihtaisi pois. Niin rakas tuo suklaasilmäinen kikkurapää on. Äidin poika. <3 

Koska kakkua syötiin sukulaisten kanssa muutama viikko sitten ja pääsiäiseksi on suunnitelmissa toinen kakku, en tähän väliin synttärikakkua tehnyt. Sen sijaan ilahdutin mandovaahdolla täytetyillä suklaamunilla, joskin parasta pienelle oli ne munien sisällä olleet yllätykset. Idean tällaisiin suklaamuniin näin jokin aika sitten vanhoja ruokalehtiä selatessa, mutta enhän sitten sitä lehteä enää löytänyt. Vaahdon ohjeen nappasin sitten Marjaherkkuja ja muuta hyvää -kirjasta. Vaahdon voi tehdä myös pieniin annosvuokiin ja kumota lautaselle. Vaahto riittää noin kahdeksaan suklaamunaan tai neljään annosvuokaan. Suklaamunissa tarjoiltuna tämä on oiva jälkiruoka pääsiäispöytään.




Kevyt mangovaahto suklaamunissa

1 iso, kypsä mango
3-4rkl sokeria
2,5dl maustamatonta jogurttia
3rkl appelsiinimehua
3tl liivatejauhetta
1 valkuainen
2-4 passionhedelmää
Koristeeksi halutessa:
mintun- tai sitruunamelissan lehtiä

  Kuori mango ja poista hedelmäliha mahdollisimman tarkkaan kiven ympäriltä. Leikkaa palasiksi ja pane tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen yhdessä sokerin (3rkl) kanssa. Hienonna tasaiseksi soseeksi. Siirrä isoon kulhoon. Lisää joukkoon jogurtti. Sekoita hyvin ja tarkista maku.  Lisää halutessa ruokalusikallinen sokeria.
  Pane appelsiinimehu kuumennusta kestävään astiaan ja sirottele pinnalle liivate. Anna seistä minuutti. Laita astia vesihaudeastiaan ja sekoita, kunnes liivate on liuennut. Voit sulattaa liivatteen myös mikrossa 30 sekunnin ajan. Lisää liivateoseos jogurtti-mangososeeseen samalla hyvin sekoittaen.
  Vatkaa puhtaassa kulhossa valkuainen kovaksi vaahdoksi. Kääntele varovasti jogurttiseokseen. Leikkaa suklaamunista varovasti terävällä veitsellä kansi pois siten, että saat yllätyksen pois. Nostele seos suklaamuniin. Nosta jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään tunnin ajan. Voit lusikoida seoksen myös kylmällä vedellä huuhdottuihin vanukasvuokiin ja jäähdyttää jääkaapissa tunnin ajan. 
  Jos laitat vaahdon vuokiin, kasta vuoat yksi kerrallaan lämpimään veteen ja kumoa lautaselle. Halkaise passionhedelmät ja nostele siemeniä ja mehua vanukkaiden päälle. 






6 kommenttia:

  1. Onnea pikkuselle �� Ihanan näköisiä <3

    VastaaPoista
  2. Jopas oli hauskan käytännöllinen vinkki uusiokäyttää kaupan suklaamunia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siitäkin kivoja jälkkärikippoja, että vähentää tiskin määrää edes vähän. Juuri huomasin, että Valion sivuiltakin löytyi ohje vastaaviin, muistaakseni sitruunatäytteellä. :)

      Poista