24. heinäkuuta 2014

A cup of coffee, a sandwich and you - raikkaat kurkku-fetaleivät lounaaksi tai alkupalaksi

Jostain syystä voileipien tekeminen on aina ollut jotenkin tylsää ja vastenmielistä puuhaa. En ymmärrä mistä moinen johtuu, sillä eihän leivän voiteluun ja päällystämiseen kovin kauaa mene. Koska se perinteinen kinkku-salaattileipä tökkii ja pahasti, olen yrittänyt etsimällä etsiä ideoita herkullisiin ja ruokaisiin voileipiin. Itsellä ei yksinkertaisesti mielikuvitus piisaa, kun voileivistä on kyse, joten siksi on fiksumpaa turvautua muiden ideoihin. Sattumalta löysin mapeistani kurkku-fetaleipien ohjeen, joka pääsi ensimmäisenä testattavien listalle. Näihin sai vielä hyvin hyödynnettyä oman puutarhan satoa, sillä chilejä tulee enemmän kuin ehditään syödä, paprikoita kypsyy hissukseen ja yrttejä on vähän joka lähtöön. Kurkkuja saa vielä odotella, mutta ei mene enää montaa päivää, kun ensimmäiset yksilöt ovat valmiina poimittaviksi. Aivan ohjeen mukaan en leipiä tehdessä mennyt, vaan soveltelin hieman sen mukaan, mitä kotoa löytyi ja ajatuksena tuntui hyvältä. Ohjeen alkuperää en enää tiedä, mutta jostain lehdestä tai reseptilappusesta sen olen löytänyt. Internetin ihmeellinen maailmakaan ei lähteen alkuperässä osannut auttaa.

Melkoinen makujen sekamelskahan tällainen leipä oli, mutta silti oikein hyvää! Ja ainakin voitti sen puulta maistuvan kinkkuvoileivän 6-0. Lasillinen viiniä leivän kanssa olisi kelvannut paremmin kuin hyvin, mutta katsoin fiksummaksi jättää se iltaan. 




Kurkku-fetajuustoleivät
(4kpl)

n.10cm pala kurkkua
1/2-1 pieni punainen paprika
1/4 punasipulia
1/2tl punaviinietikkaa
ripaus vastarouhittua mustapippuria
100g fetajuustoa
muutama lehti tuoretta oreganoa hienonnettuna
1rkl tuoretta ruohosipulia hienonnettuna
2-3 aurinkokuivattua tomaattia
1/2 tuoretta chiliä
1 1/2 oliiviöljyä
4 viipaletta paahtoleipää

  Pilko aurinkokuivatut tomaatit paloiksi. Halkaise chili, poista siemenet ja sisus ja hienonna. Sekoita oregano, ruohosipuli, hienonnetut tomaatit ja chilisilppu keskenään. Lisää joukkoon paloiteltu feta ja oliiviöljy. Anna maustua viileässä noin tunnin ajan.
  Pese kurkku ja paprika ja kuori sipuli. Halkaise kurkku ja paprika ja poista niistä siemenet. Viipaloi kurkku, paprika ja sipuli ohuen ohuiksi viipaleiksi. Mausta kasvikset punaviinietikalla ja pippurilla. Anna maustua hetkisen viileässä.
  Paahda leivät. Laita päälle ensin tomaatti-fetaseosta ja sitten kurkku-paprikaseosta. Tarjoa lounaaksi tai alkupalaksi viinin kera.

2 kommenttia:

  1. Ai sulla on sama ongelma ku mullaki, että leivät aina välillä tökkii. Voisin syödä pelkkiä niitä päällisiä! :) Itse tehdyt leivät on toki asia erikseen, mutta näillä pirun kuumilla keleillä en vaan oo saanu aikaseks tehdä yhtään mitään ylimäärästä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuntuu että tällä hetkellä tökkii niin leivät kuin ne päällisetkin... Samaa tuntuu olevan muillakin meidän perheessä, sillä viime aikoina liian moni leipä on päätynyt vatsan sijaan roskikseen :/

      Poista