Joskus hyvältä kuulostavat reseptit löytyy aivan sattumalta. Niin kävi näiden sämpylöiden kanssa, joiden ohjeen bongasin maitopurkin kyljestä. Näköjään kannattaa pitää silmät auki syödessäkin. Ohje on siis alunperin Valion, mutta pikkuisen jouduin sitä muuttelemaan. Juoksevaa margariinia ei meidän taloudesta löydy, joten laitoin tilalle öljyä. Maitojuoman tilalla käytin tavallista maitoa. Sämpylöitä en voidellut ollenkaan, mutta halutessaan ne voi voidella maidolla ja ripotella päälle vaikka juustoraastetta. Tavallista, mutta niin hyvää.
Sämpylät
(16-18kpl)
5dl maitoa
1,5tl suolaa
2rkl sokeria tai hunajaa
25-50g hiivaa
3dl kaurahiutaleita
n.7dl sämpyläjauhoja
0,5dl öljyä
Sekoita kädenlämpöiseen maitoon suola, sokeri ja hiiva. (Suuremmalla hiivamäärällä taikina nousee nopeammin.)
Lisää kaurahiutaleet ja vähitellen sämpyläjauhot. Alusta taikinaan
lopuksi öljy. Taikina saa jäädä melko pehmeäksi, näin syntyy
kuohkeita sämpylöitä. Peitä liinalla, anna kohota lämpimässä paikassa
kaksinkertaiseksi.
Jaa taikina 16-18 osaan. Pyörittele paloista sämpylöitä. Kohota hyvin
liinan alla. Jos haluat, voitele sämpylät maidolla ja ripota pinnalle
kaurahiutaleita tai seesaminsiemeniä.
Paista uunin keskiosassa 225 asteessa noin 12 minuuttia.
Ei ole kyllä perinteisten sämpylöiden voittanutta! Uunituoreina ja nokare voita päälle... mm...
VastaaPoistaVeit sämpylät... eikun sanat suustani. :) Harva asia on parempaa kuin uunituore sämpylä, jonka päällä voi sulaa.
VastaaPoista