19. maaliskuuta 2014

Have a meatball - lihapullat tomaattikastikkeessa

Lihapullat kuuluu niihin ruokiin, joita ei juuri koskaan tuu tehtyä reseptin mukaan. Tällä kertaa tein kuitenkin poikkeuksen, kun vanhasta mapistani löytyi hyvältä kuulostanut ohje lihapullille tomaattikastikkeessa. Tosin pikku muutoksia tein tälläkin kertaa. Lopputuloksena oli ihanan pehmeitä pyöryköitä, jotka kelpasivat muksuillekin. Oikein hyvä ruoka siis! Alkuperäinen ohje löytyy Yhteishyvän sivuilta. 




Äidin lihapullakastike

500g naudan paistijauhelihaa
5rkl korppujauhoja
2dl maitoa
1 kananmuna
1,5tl suolaa
2tl oreganoa
0,5tl mustapippurirouhetta
Kastike:
2 pientä sipulia
2 valkosipulinkynttä
tilkka öljyä
500g paseerattua tomaattia
2rkl HP-kastiketta
1 lihaliemikuutio
1rkl fariinisokeria
2dl vettä
0,5tl rouhittua mustapippuria

  Sekoita korppujauhot kulhossa maidon kanssa ja anna turvota hetken aikaa. Lisää jauheliha, muna sekä mausteet. Sekoita tasaiseksi mureketaikinaksi. Muotoile kostutetuin käsin pyöreitä pullia. Paista lihapullat kypsiksi joko paistinpannulla tilkassa öljyä tai uunissa 225 asteessa 10-12 minuuttia. 
  Valmista kastike. Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet ja kuullota niitä hetken aikaa öljyssä. Lisää pannulle paseerattu tomaatti, HP-kastike, murennettu lihaliemikuutio, sokeri, mustapippuri ja vesi. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen noin 20 minuuttia. Lisää lihapullat kastikkeeseen ja jatka kypsennystä vielä kymmenisen minuuttia.
  Tarjoa makaronin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti