13. maaliskuuta 2014

Wrap me up nice and tight - keventäjän kasvisburritot

Jotenkin näiden kasvisruokapäivien murkinoiden suunnittelu on välillä todella haasteellista. Kun koko elämäni oon syönyt pääasiassa lihaa, ei pää meinaa millään raksuttaa kasvisruokien kanssa. Kasvisruoista puhuttaessa ensimmäisenä tulee mieleen sosekeitot, mutta ei niitäkään viitsisi aina syödä. Itse asiassa sosesoppakiintiö on kokolailla täynnä, joten niitä ei hetkeen meidän köökissä keitellä. Parannusta tilanteeseen on onneksi tiedossa, sillä blogin pitämisen myötä lautaselle päätyneiden kasvisruokien valikoima laajentunut oleellisesti! Etenkin kasviscurryt ovat päässeet mun suureen suosioon. Tällä kertaa ei viikon kasvisruokana syöty kuitenkaan soppaa tai currya, vaan kasvisburritoja. Kokatessa nämä eivät houkutelleen yhtään, mutta kun uskaltauduin ruokaa maistamaan, niin ihan hyviähän nämä olivat! Ehkä tämäntyylisiä voisi tehdä toistekin kasviksia vaihdellen. Sambal oelek toi näihin hivenen mukavaa lämpöä ja pavut ruokaisuutta. Ja kun päälle laittoi vielä reilusti juustoraastetta, niin ei nämä oikeastaan muuta kaivanneet.  




Kasvisburritot

8 täysjyvätortillaa
Täyte:
2rkl öljyä
2 sipulia
4-5 valkosipulinkynttä
3 pientä porkkanaa
1 punainen paprika
1prk paseerattua tomaattia
1prk ruskeita papuja
1rkl sambal oelekia
0,5tl suolaa
1tl sokeria
Lisäksi: 
juustoraastetta
salsaa
ranskankermaa

  Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Viipaloi kuorittu porkkana ohuiksi viipaleiksi. Huuhtele ja kuutioi paprika.
  Kuumenna öljy pannulla ja lisää sipulit. Anna niiden kuullottua hetki ja lisää valkosipulit, porkkanat ja paprikat. Anna paistua muutama minuutti. Lisää paseerattu tomaatti, valutetut ja huuhdellut pavut sekä mausteet. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua kannen alla 10 minuuttia. 
  Lämmitä tortillat ja nostele kastike päälle. Lisää juustoraaste, salsa ja ranskankerma ja kääri rullalle. Tarjoa heti. 

2 kommenttia:

  1. Tämä olisi varmaan Sohkun mieleen....vihje;) Sitten kun ensi kerran mietit mitä ihmettä Sohku voisi syödä niin tämä on aikas varma vaihtoehto.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyypä muistaa! Ja jos en muista, niin muistuta. Olisi välillä vaihtelua sille pastakastikkeelle. :)

      Poista