11. maaliskuuta 2014

I-I-I want tuna, feed me now - Hollantilainen tonnikalavuoka

Välillä tuntuu mahdottomalta tehtävältä löytää sellaisia kalaruokia, jotka kelpaisivat kaikille. Onneksi sentään tonnikala tuntuu uppoavan suurimmitta mutinoitta, ainakin vielä. Jos joku meidän sakista päättää olla tykkäämättä tonnikalasta, en enää tiedä mitä kalaruokia laittaisin ilman, että joku nyrpistelee nenäänsä. Tämä hollantilainen tonnikalavuoka on ollut kokeilulistalla jo hyvän tovin, mutta vasta nyt sain aikaiseksi tätä tehdä. Alkuperäisen ohjeen olen kopsannut ME-lehdestä, mutta tein ruoan hieman soveltaen. Tämä on oikein loistava arkiruoka ja ainakin minä tykkäsin valtavasti!




Hollantilainen tonnikalavuoka

8dl vettä
2 kala- tai kasvisliemikuutiota
4dl pitkää riisiä
Kastike:
2pss (à30g) hollandaise-kastikeaineksia
3dl vettä
50g voita tai margariinia
2prk tonnikalaa vedessä
1 ruukku tilliä
1dl juustoraastetta

  Kuumenna vesi ja liemikuutiot kiehuvaksi. Lisää riisit ja keitä 12 minuuttia. Katkaise virta ja anna riisin muhia vielä 3 minuuttia. Valmista kastike sillä aikaa kun riisi kiehuu. Kaada kastikeainekset ja vesi kattilaan. Kuumenna koko ajan sekoittaen ja anna kiehua hiljaa kuplien 2 minuuttia. Vatkaa rasva joukkoon.
  Kaada riisi voideltuun vuokaan. Levitä tonnikalat liemineen päälle. Levitä tonnikalan päälle silputtu tilli ja kaada kastike vuokaan. Ripottele juustoraaste vuoan pinnalle. Paista uunissa 200 asteessa 25-30 minuuttia. Tarjoa raikkaan salaatin kera.

2 kommenttia:

  1. Helpot arkiruokaohjeet on aina tervetulleita! :)
    Meillä kyllä tykätään kalasta kovasti. Se on aina se viikon herkkuateria kun on kalaa.
    Odotan niin kovin sitä toukokuun Gotlannin reissua. Isäntä oli viimeksi siellä ollessaan saanut 12 taimenta. Josko tällä kertaa olisi yhtä hyvä onni! Kuulemma ei ole tuoretta meritaimenta voittanutta.... :) Liekö osansa sillä että on sen itse kalastanut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tottahan se vastapyydetty kala on aina parasta! Ootteko molemmat lähdössä reissuun? Siitä on aivan liian kauan, kun oon viimeksi käynyt kalassa. Silloin kun meillä oli vielä mökki, niin kalastaminen oli mun lempipuuhaa. Oli mukava istuskella vieressä olleen venesataman laiturilla ja onkia mato-ongella. Oi niitä aikoja...

      Poista