1. heinäkuuta 2014

All I wanna do is have lunch with you - broilerisalaattia marinoidun punasipulin kera

Salaattiviljelmiä harventaen ja jääkaapin sisältöä tyhjäillen syntyi tämän päivän lounassalaatti. Salaatin kaveriksi tein Nannen blogista rosmoallani reseptillä marinoituja punasipuleita, jotka tarjosin erikseen. Sipulien ohjetta muuttelin vaihtamalla oliiviöljyn tavalliseen ja lisäämällä marinadiin tilkan hunajaa makeutta tuomaan. Salaatin päälle ripoteltiin suolapähkinöitä ja maalaisleivästä tehtyjä krutonkeja. Varsinainen sekamelskasalaatti, etten sanoisi, mutta hyvää silti.




Broileri-mozzarellasalaatti

jääsalaattia
lehtisalaattia
tammenlehväsalaattia
rucolaa
5 fajitasmaustettua broilerin sisäfileetä
1 mozzarella kuutioina
2 persikanpuolikasta kuutioina
pala kurkkua kuutioina
Krutongit:
3 viipaletta maalaisleipää
öljyä
1tl valkosipulimurskaa
Kastike:
2rkl punasipulien marinointilientä 
Lisäksi:
suolapähkinöitä

  Paista broilerin sisäfileet pannulla tilkassa öljyä ja kuutioi pieniksi kuutioiksi. Kuumenna pannulla tilkka öljyä, lisää siihen teelusikallinen valkosipulimurskaa ja lisää pieniksi kuutioiksi leikatut maalaisleipäviipaleet. Paista, kunnes saavat hieman väriä. Huuhtele salaatit, revi silpuksi ja laita kulhoon. Lisää salaatin muut ainekset krutonkeja lukuun ottamatta ja sekoita. Mausta salaatti halutessasi punasipulien marinointiliemellä. Ripottele päälle krutongit ja halutessasi suolapähkinöitä. Tarjoa marinoitujen punasipulien kanssa.




Marinoitu punasipuli

1 punasipuli
1 valkosipulinkynsi ohuina viipaleina
0,5dl öljyä
1rkl valkoviinietikkaa
vajaa 2rkl sitruunamehua
1tl sinappia
1tl hunajaa
suolaa
mustapippuria

  Viipaloi punasipuli ja valkosipulinkynsi ohuiksi viipaleiksi. Sekoita muut ainekset ensin keskenään ja kaada sitten sipulien joukkoon. Anna maustua viileässä vähintään 30 minuuttia, mutta mitä pidempään sen parempi.

2 kommenttia:

  1. Kyllä mä söisin tota salaattia kovin mielelläni lounaaksi ja marinoidut punasipulit sopii lisukkeeksi mihin vaan. Mä olen töiden jälkeen sen verran puhki, että harvoin tulee illalla tehtyä lounasruokaa seuraavalle päivälle. Sehän tarkoittaa mun kohdalla sitä, että lounastauolla kipitän hakemaan einesaterian meidän firman tehtaanmyymälästä, varsinainen ruokabloggari siis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harvoin minäkään töissäkäydessä eväitä jaksoin tehdä. Yleensä hain kaupasta jotain eineksiä tai kävin jossain syömässä. Pääasia, että sai siirrettyä nälkää edes hetkellisesti :)

      Poista