1. helmikuuta 2012

Fast food

Mun tämän viikon ruokalistassa taitaa olla suuri suunnitteluvirhe, kun suunnitelmat menee koko ajan pieleen. Tai no, pitihän eilinen paikkansa. Tänään meidän ruokasuunnitelmiin vaikutti mun rakas vanha saksalaisvalmisteinen auto, joka jo toistamiseen viikon sisällä halusi jäädä erään saksalaislähtöisen kaupan pihaan. Me ensin luultiin, että auto protestoi kauppavalintaa, mutta jospa se vaan haluaakin palata edes hetkeksi omiensa pariin. Ja kun auton kanssa säätämiseen meni tuhottomasti tuota miehen vapaa-aikaa, niin ruoan piti olla hyvin pikaista. Onneksi löysin mapeistani sellaisen Pirkasta poimitun nopean jauheliharuoan ohjeen. Hieman piti soveltaa tuon ruoan kanssa, kun juustodippiä ei siihen hätiin saatu ja sipulitkin unohdin. Jalapenot meinasin vaihtaa pepperoneihin, mutta enhän mä sitäkään muistanut. Tyttö keksi hyvän juustodipin korvikkeen ja länttäsi kuuman jauhelihamössön päälle sulatejuustoviipaleen. Se oli kyllä hyvää, kun juusto suli oikein kunnolla.

Texmex-jauhelihaperunat

1ps(500g) maustettuja lohkoperunoita
Jauhelihakastike:
400g naudan jauhelihaa
1 sipuli
0,5-1tl suolaa
1tlk(315g) vahvaa salsadippiä tai jotain salsaa
Pinnalle:
juustodippiä
punasipulia
tomaattia
jalapenoviipaleita

  Valmista perunat uunissa pakkauksen ohjeen mukaan. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Hienonna sipuli ja lisää se jauhelihan joukkoon pehmenemään. Mausta suolalla ja salsadipillä. Hauduta noin 5 minuuttia.
  Kuutioi tomaatit ja punasipuli. Jaa perunat syville lautasille. Annostele päälle jauhelihaseos. Viimeistele annokset juustodipillä, tomaatilla, sipulilla ja jalapenoviipaleilla.

Voi hitsi, nyt vasta huomasin että tomaattiakin olisi voinut laittaa sapuskan päälle. Jospa sitten seuraavalla kerralla. Onneksi neidin tekemästä salaatista löytyi jotain punaistakin.

Niin juu. Huomenna meille tulee mun äiti <3 Sen kunniaksi ajattelin ottaa varaslähdön Runebergin-päivään ja tehdä ison Runebergintortun. Joka vuosi mun on ihan pakko kokeilla jotain uutta torttuohjetta. Ja nyt löytyi kyllä niin kummallinen ohje kyseiselle tortulle, etten yhtään tiedä mitä siitä tulee. Sen näemme huomenna. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...