2. helmikuuta 2012

Varaslähtö Runeberginpäivään

Varaslähtö Runebergin päivään on otettu. Mä yritin metsästää ohjeeni lähdettä, mutta kun tuolta netistä näyttää löytyvän toinenkin ohje, niin tämän alkuperä jäi löytymättä. Ohje poikkesi niin paljon niistä, mitä aikaisemmin oon kokeillut, että tätä oli pakko testata. Torttu oli ihan hyvää, mutta silti jotain jäi puuttumaan. Asiaa auttoi hieman ylimääräinen vadelmahillokökö ja pieni loraus punssia tortun päälle. Ei tästä silti mun suosikkiohjetta tullut eli ensi  vuonna kokeillaan taas jotain muuta.

Runebergin torttu

250g voita
3dl sokeria
2 kananmunaa
5,5dl vehnäjauhoja
3dl kauraleseitä
100g mantelirouhetta
2tl soodaa
1tl leivinjauhetta
2tl kardemummaa
3dl piimää
1rkl sitruunamehua
3 tippaa karvasmanteliöljyä (olisi voinut laittaa enemmänkin)
Koristeluun:
1dl vadelmahilloa tai -marmeladia
0,5dl tomusokeria
0,5rkl vettä tai sitruunamehua
tai valmista sokerikuorrutetta

  Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen samalla vatkaten. Lisää taikinaan keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä piimä, sitruunamehu ja karvasmanteliöljy. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  Voitele ja korppujauhota tasapohjainen, mielellään irtopohjavuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista torttua 175 asteessa noin tunnin ajan. Peitä tarvittaessa foliolla paistamisen loppupuolella, jos pinta tuntuu tummuvan liikaa.
  Levitä jäähtyneen tortun keskelle vadelmahilloa tai -marmeladia. Sekoita tomusokerista ja vedestä seos ja pursota rengas hillon ympärille. Ja helpommalla pääsee valmiin sokerikuorrutteen kanssa. Joskus oon tehnyt tuollaiseen isoon torttuun monta pientä hillo-sokerikuorrutesilmää ympäri torttua.

Mietittiin koko sakin voimalla, että mikä tekisi tästä tortusta vielä paremman. Tilkka mantelilikööriä taikinassa voisi toimia. Tai sitten enemmän karvasmanteliöljyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti