5. helmikuuta 2012

Pikkupiirasia ja karpalolikööriä

Huomasin tänään, etten oo pitkään aikaa leiponut mitään suolaisia piiraita. Mitenkähän tässä tällainen lapsus on päässyt käymään? Miehelle noita yleensä väkerrän, kun joskus tuotakin pitää vähän hemmotella. Ukkoparka on näköjään jäänyt ihan huomiotta. No, tänään tein sitten semmoisia pikkupiirasia. Ohje on taas peräisin jostain. Täsmällistä vai mitä. Mutta oikein hyviä piirasia noista tuli, vaikka ohjetta vähän muuttelinkin. Mä jätin oliivit pois ja kinkkua ja paprikaa livahti vähän enemmän. Suolaa ja pippuriakin lisäilin. Kinkun tilalla voi laittaa mitä nyt vaan keksiikään eli helposti noista saa kasvispiirasiakin, tai kalaisia tai tai....

Pikkupiiraset

150g voita tai margariinia
2,5dl vehnäjauhoja
3rkl vettä
1dl juustoraastetta
Täyte:
150g keittokinkkua (laitoin palvirouhetta)
0,5dl paprikakuutioita
0,5dl oliiviviipaleita
2 munaa
2dl kermaa tai maitoa
1rkl vehnäjauhoja
4dl juustoraastetta

  Nypi margariini ja vehnäjauhot keskenään. Lisää vesi ja juustoraaste nopeasti sekoittaen. Anna taikinan tasaantua viileässä täytteen valmistumisen ajan.
  Leikkaa kinkku pieniksi kuutioiksi. Sekoita täytteen muut aineet keskenään ja yhdistä kinkun kanssa. Painele taikina jauhotetuin käsin pienten, voideltujen vuokien pohjalle ja reunoille. Paista pohjia 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Mulla ainakin reunat laskivat tässä vaiheessa eli foliosta taitellut tuet ei olisi pahitteeksi. Toki ilman niitäkin pärjää.
  Kaada täyte pohjien päälle ja paista piirakoita vielä noin 20 minuuttia.


Voi hitsi... Melkein unohdin. Uusi liköörikokeilukin sai tänään alkunsa. Mies on jo kauan katsellut kaupan pakastealtaassa makoilevaa karpalopussia sillä silmällä, että niille tulisi tehdä jotain. Paras paikka niille olisi meidän kaapissa lasipurkissa alkoholin ja sokerin kanssa. Ja sinne ne sitten tänään päätyivätkin. Kun kerran karpalolonkero on hyvää, niin miksei sitten karpalolikööri.  Ja karpalohan on hyväksi "ikääntyville" miehille :D Tässä vaiheessa tölkkiin tuli 220g jäisiä karpaloita, 1,5dl sokeria ja 2,5dl 80% vodkaa. Nyt tuo saa muhia joitakuita viikkoja ja jossain vaiheessa likööri lantrattaneen karpalomehulla tai vedellä. Sokerin määrääkin täytyy tarkistella. Mä voin toimia vapaaehtoisena sokeripitoisuuden testaajana. Mielenkiinnolla odotan, että mitähän tästä tulee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti