20. helmikuuta 2012

Oon mennyt taas helppoon

Viikko alkoi taas sangen vauhdikkaasti. Tuntuu, että koko päivän on saanut juosta paikasta toiseen. Jos sama tahti jatkuu koko viikon, voi loppuviikosta olla aika väsy. Keittiössä ei tänään kovinkaan paljoa aikaa kulunut. Ihan hyvä niin. Jälleen kerran mulla oli pieni apulainen (=termiitti) kokkauskaverina. Opinpahan tästä kokkailutuokiosta ainakin sen, että roskiskaappiin on syytä laittaa jonkinmoinen lapsilukko. Tyhjä sipulipussi nimittäin tuntui sangen mielenkiintoiselta kapistukselta, joka piti vetää keittiön lattialle uudestaan ja uudestaan.

Onneksi päivän jauheliha-kasvispata oli sangen helppo kokata huolimatta jalassa roikkuvasta 9 kilon lisäpainosta. Alkuperäinen ohje on lähtöisin Yhteishyvästä, mutta muuttelin sitä vähän. Paprikat jätin suosista pois. Neidin lautasella olevat kypsät paprikat kun päätyvät usein vaivihkaa lautasen reunalle ja siitä roskiin. Pilkoin paprikat sitten raakana ruoan lisukkeeksi. Pizzamausteen vaihdoin oreganoon, kun mulle tuo pizzamauste ei oikein kolahda. Mutta tässä ohje siten kuin se olisi pitänyt tehdä.

Jauheliha-kasvispata

2 sipulia
2 valkosipulin kynttä
1 keltainen paprika
1 punainen paprika
1 kesäkurpitsa
400g jauhelihaa
1prk tomaattimurskaa (laitoin chilillä maustettua)
2tl pizzamaustetta
1tl suolaa
0,5tl mustapippurirouhetta
1tl chilijauhetta halutessasi
  Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Pese paprikat, poista siemenet ja kuutioi paprikat. Pese kesäkurpitsa ja paloittele se. Paista jauheliha korkeareunaisessa paistinpannussa tai padassa. Lisää sipuli ja valkosipuli ja paista käännellen. Lisää paprikat, kesäkurpitsa, tomaattimurska ja mausteet. Kypsennä noin 15 minuuttia välillä sekoittaen ja tarjoile pata riisin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...