26. helmikuuta 2012

Smoothie....

Pöh... Viikonloppu ja samalla ukkokullan isäkuukausi alkaa olla lusittuna. Kauhulla odotan tulevaa viikkoa ja sitä kuinka tuon pikkutermiitin kanssa pärjää. Oon tottunut liian hyvälle tässä viimeisen kuuden viikon aikana, kun ei ole tarvinnut itse olla jatkuvasti juoksemassa pojan perässä. Mutta niinhän se on, että kaikki kiva loppuu aikanaan. Tuleva viikko on muutenkin aikamoista säntäilyä, kun täytyy valmistella neidin 11-vuotissynttäreitä. Eli leipomista, kaupassa juoksemista ja siivoamista riittää. Onneksi neiti on hiihtolomalla ja äitikin tulee torstaina avuksi. Ehkä tästäkin selvitään. Sain tänään (vihdoinkin) suunniteltua synttäreiden tarjoilut. Ja todennäköisesti teen taas aivan liikaa kaikkea. Mutta kun se on vaan niin kivaa se leipominen ja voileipäkakkujen väsääminen.

Tämän päivän sapuskoissa ei ole kauheasti kertomista. Chili con carne vaihtui jauhelihakastikkeeksi, perunoiksi ja pinaattilätyiksi. Tuo pinaattilätty-jauhelihakastikeyhdistelmä on omituisuus kouluajoilta. Kuulostaa oudolta, mutta on hyvää. En tiedä, onko tuo paikallinen kummallisuus, vai tarjotaanko sitä muuallakin kouluissa.

Näin flussakauden kunniaksi tein illalla vielä kaikille hedelmäiset smoothiet. Kun nuo hedelmät niin helposti jää vaan pöydälle lojumaan, niin tämä on ihan hyvä keino niitä välillä hävittää. Eikä taatusti tee pahaa kenellekään. Yleensä teen smoothiet ihan summamutikassa, mutta nyt olin niin hurja, että katsoin ohjeet Pirkan tarjoamasta reseptistä. Ja ihan hyvä tuli. Vähän mua häiritti ne appelsiinista tulleet rakeiset juttuset, mutta muuten tuo oli ok.

Pirteä smoothie

1 iso banaani
1 iso appelsiini
2dl pakastemansikoita
1dl maustamatonta jogurttia
1dl maitoa
1rkl limemehua
1,5rkl sokeria
1tl vaniljasokeria

  Kuori banaani ja leikkaa se puoliksi. Kuori appelsiini veitsellä ja poista valkoiset kalvot mahdollisimman tarkasti.
   Paloittele appelsiini neljään osaan ja poista mahdolliset siemenet. Pane hedelmät ja kohmeiset mansikat tehosekoittimeen. Soseuta.
   Lisää jogurtti, maito, limetin mehu ja sokerit. Sekoita tasaiseksi. Tarkista maku. Kaada laseihin ja tarjoa heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti