6. helmikuuta 2012

Possut piilosilla

Yritin tuossa epätoivoisesti selittää mun reilu yhdeksän kuukauden ikäiselle, läppäriä rakastavalle klopilleni, että nyt äiti haluaisi kirjoittaa blogiaan. Jospa sitä vaikka joku lukisi. Vastaus oli, että pöppöppöppöppööö. Oliskohan tuo sitten että puppua... Yritän silti jotain kirjoittaa. Poika leikkikööt hetken isänsä kanssa.

Tänään ruokalistalla oli pitkästä aikaa porsaankyljyksiä. En kyllä muista, koska olisin noita viimeksi tehnyt. Kaivelin mapeistani sellaisen pestomuusiin kätkettyjen porsaankyljysten ohjeen. Yritin katsella netistä, että mistä olisin ohjeen löytänyt, mutta alkuperä jäi mysteeriksi. Ajatus ruoassa oli ihan hyvä, mutta jatkossa teen tuota kyllä sipuimuusilla. Tuo pestomuusi oli ihan ok, mutta ei mitenkään ihmeellistä. Sipulimuusi ja kyljykset kuulostaa oleellisesti paremmalta. Ruoan voi tehdä pakaste- tai pussimuusistakin, jos on kiirus saada sapuska valmiiksi. Mutta kyllähän tuo perunoista tehty on vaan parempaa.

Pestomuusiin kätketyt porsaankyljykset

3 porsaankyljystä
pippuria
(yrtti)suolaa
Paistamiseen:
öljyä
Pannulle:
tilkka vettä tai lihalientä
Pinnalle ja lisäkkeeksi:
1pss pakastemuusia TAI
8 perunaa
3rkl margariinia
maitoa
suolaa
2-4rkl pestoa

  Nosta kyljykset huoneenlämpöön noin 30-60 minuuttia ennen paistamista. Valmista muusi pakkauksen ohjeen mukaan, käyttäen vähän vähemmän nestettä. Voit myös tehdä muusin jauheesta tai perunoista. Sekoita pesto valmiin muusin joukkoon.
  Nuiji kyljyksiä kevyesti nyrkillä ja kuivaa pinta talouspaperilla. Paista molemmin puolin vähässä rasvassa. Mausta pihvit suolalla ja pippurilla. Lisää pannuun tilkka vettä tai lihalientä niin, että pannun pohja peittyy.
  Peitä kyljykset reilulla muusikerroksella. Nosta kansi päälle ja kypsennä kyljyksiä miedolla lämmöllä vielä 4-6 minuuttia kyljysten paksuudesta riippuen. Jos teet isomman satsin, niin kyljykset voi loppukypsentää myös uunissa. Lämpötilaa ohje ei tosin maininnut....
  Tarjoa salaatin ja lopun pestomuusin kanssa.Viikonloppuna oltiin muuten juhlistamassa kummitytön synttäreitä ja saatiin kaikenmoista hyväskää. Aivan ihania leivonnaisia oli. Tämä kevät on kyllä yhtä juhlaa, kun kuukauden päästä on tuon mun neitiseni synttärit ja huhtikuussa vanhenee tuo poika ja ukko. Tiedossa siis valtavasti suunnittelua ja leipomista! Ihanaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...