14. helmikuuta 2012

Kana sanoo kot kot kot

Ensinnäkin, oikein ihanaa ystävänpäivää kaikille lukijoille! Mulla oli kovasti suunnitelmia tälle päivää, mutta suurin osa niistä jäi toteuttamatta. Kiitos elämää suuremman ja järkyttävän päänsäryn. Mä olisin niin kovasti halunnut viedä ihanaiselle ystävällenikin muffinssit tai pari. Mutta jos sitten joku toinen päivä.

Sain mä sentään kokkailtua, vaikka työn ja tuskan takana se olikin. Eiliselle suunniteltu seesamikana oli vuorossa vasta tänään, kun en eilen muistanut laittaa kanoja ajoissa marinoitumaan. Hyvänä päivänä tämän ruoan tekeminen ei olisi ollut mitenkään hankalaa, mutta tänään ei ajatus juossut kokkaillessa ollenkaan. Lopputulos oli silti yllättävän hyvä. Yhtään en taas tiedä mistä ohje on lähtöisin.

Pikkasen muuttelin noita ainesmääriä tuon pastan osalta. Laitoin vaan yhden porkkanan ja kesäkurpitsan ja vähän vähemmän spagettia. Silti tuota tuli aivan liikaa! Täytyy huomenna kehitellä tuosta spagetista jotain. Ja kun näin talvella ei viitsi grilliä lämmitellä, niin kypsensin kanat mun uudella hienolla parilapannulla.

Grillattu seesamikananpoika

100g voita
1rkl hunajaa
1rkl Dijon-sinappia
merisuolaa myllystä
mustapippuria myllystä
2rkl seesaminsiemeniä
4 broilerin rintaa tai koipea luuttomana
2rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä
2rkl hunajaa
Lisäksi:
3 porkkanaa
1-3 pientä kesäkurpitsaa
500g spagettia
1rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä
hienonnettua tuoretta korianteria tai persiljaa

  Sekoita pehmeä voi, hunaja ja sinappi. Mausta suolalla ja pippurilla ja laita jääkaappiin odottamaan.
  Paahda seesaminsiemenet kuivassa pannussa kullanruskeiksi. Sekoita marinadia varten 2rkl oliiviöljyä, 2rkl juoksevaa hunajaa ja 1rkl seesaminsiemeniä. Levitä seos broilereille ja anna maustua 1-2 tuntia. Kuumenna grilli tai parilapannu ja kypsennä broilerit kullanruskeiksi. Mausta palat suolalla ja pippurilla ja kääri alumiinifolioon. Anna kypsyä grillissä vielä noin kymmenen minuuttia. Aika riippuu palojen paksuudesta. Kokeile kypsyyttä viiltämällä lihaa terävällä veitsellä. Lintu on kypsää kun lihaneste on kirkasta.
  Kiehauta broilerin kypsyessä iso kattilallinen suolattua vettä. Pane spagetti veteen ja keitä lähes kypsäksi. Lisää suikaloidut porkkanat ja kesäkurpitsa spagetin joukkoon ja anna niiden kiehahtaa spagetin kanssa. Siivilöi vesi pois ja kaada spagetti takaisin kuumaan kattilaan. Lisää pari ruokalusikallista hunaja-sinappivoita ja oliiviöljy. Jauha päälle vähän suolaa ja pippuria.
  Leikkaa broilerit viipaleiksi. Aseta lämmitetyille annoslautasille ensin keko spagettia ja sille viipaloitu broileri. Nosta broilereille nokare hunaja-sinappivoita ja ripottele pinnalle loput seesaminsiemenet. Koristele annos hienonnetulla korianterilla tai persiljalla.


Mun silmissä tuo kuvan kana näyttää vähän raa'alta, vaikka syödessä se oli kypsää. Onko vika mun silmissä, päässä vai kamerassa? Omituista.

Mutta niistä eilisistä kuppikakuista täytyy todeta, että oli ne kyllä hyviä. Tuo päälle tullut suklaamousse oli piste iin päälle. Sen pursottaminen oli vaan aika haastavaa, kun isoimmat Marianne-kököt tukki tyllan vähän väliä. Lusikka taitaisi toimia kuorruttamisessa paljon paremmin. Hyvä maun ansiosta rumemmat leivokset kelpaa-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti