17. helmikuuta 2012

Easy livin'

Jess! Meidän lökäpöksypaviaaniterroristi nukahti hetkeksi. Eli saan hetken viettää kirjoittaen kaikkea turhanpäiväistä, ilman että täytyy seurata silmä kovana mitä ympärillä tapahtuu. Luksusta. Pojastani on nimittäin kehittymässä aikamoinen termiitti, joka tekee kyllä ihan kaikkea mikä on kiellettyä. Ja kun yritän kieltää, niin parin krokotiilinkyyneleen ja kovan parkaisun jälkeen herra on jälleen pahanteossa. Taitaa siis jatkossa kirjoittaminen ajoittua pojan päiväuniin tai iltaan kun herra nukkuu (jos nukkuu).

Mutta sitten siihen ruokaan. Tämän päivän ruoka ei todellakaan ollut mitään hienoa, mutta oikein hyvää ja ennen kaikkea pikaista ja helppoa. Perjantai kun edelleen kuuluu mulla niihin päiviin, kun ei kokkailuun tahdo riittää energiaa. Eikä tuo nyt mitään superterveellistäkään ollut, mutta ehkä tuo ruoassa käytetty täysjyvämakaroni antaa siinä kohtaa edes vähän anteeksi. Mä oon tämän ohjeen kopsannut jostain helppona makaronilaatikkona. Mutta ei tuo kyllä mitään laatikkoa ole nähnytkään. Mössöä tuo on. Muuttelin ohjetta jonkin verran ja laitetaas taas ohjetta jakoon mun tekosten mukaan.

Makkara-makaronimössö

5dl makaronia
vettä
suolaa
1pkt(400g) juusto-Kabanossia tai muuta makkaraa
1pss(n.250g) suikalejuureksia (pakaste)
öljyä
1prk(2dl) ruokakermaa
mustapippuria
suolaa
kuivattua oreganoa
kuivattua ruohosipulia
kuivattua persiljaa
valkosipulijauhetta
paahdettua sipulia

  Keitä makaroni kypsäksi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Kuutioi makkarat. Ruskista suikalejuureksia ja makkarapaloja öljytilkassa pannulla. Sekoita kypsät makaronit sekaan. Mausta seos yrteillä, suolalla ja pippurilla ja kaada kerma joukkoon. Anna ruoan muhia viitisen minuuttia. Ripottele pinnalle paahdettua sipulia. Ja ei kun syömään.

Ei ulkonäköpisteitä tälle sapuskalle :)

Voi hitsi! Meinasin taas unohtaa. Eilen maistettiin ensimmäisen kerran karpalolikööriä ja siitä tulee kyllä hyvää! Aika makeaa ja vätkää tosin oli vielä. Mies lisäsi likööripurkkiin pari desiä karpalomehua (siis 1dl karpalomehutiivistettä ja 1dl vettä). Mutta vielä täytyy malttaa jättää tölkki rauhaan ja antaa liköörin muhia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti