25. helmikuuta 2012

I ain't got no beef with ya

Elämä Kääpiölinnassa ei aina ole kovinkaan seesteistä. Kun laitetaan kaksi yliväsynyttä jästipäätä saman katon alle, ei yhteenotoilta voi välttyä. Mutta onneksi tilanne rauhoittuukin yleensä nopeasti. Ja mikäs sen parempi tapa saada rauha maahan kuin hyvä ateria hyvän viinin kera. Kyllä siinä mainoslauseessa "Hyvä ruoka, parempi mieli" on edes hitunen totta.

Tänään sain vihdoin tehtyä semmoista ruokaa, jonka kokeilemista mä oon suunnitellut niin kauan kuin oon tuon ukkoni kanssa yhdessä ollut. Eli sellaiset reilu viisi vuotta. Harkinta-aika oli ainakin riittävä. Mutta kyllä hyvää kannatti odottaa. Ruoka oli nimittäin erinomaista. Ohje on lähtöisin Pirkasta. Sen verran lisäilin omiani, että tein lisäksi vielä kermaista bataattisosetta. Eilen kaupassa käydessä yksi bataateista aivan huusi halusta päästä meidän kattilaan ja soseeksi. Tai sitten mulla on vaan vilkas mielikuvitus :D

Pihviateria Argentiinalaisittain

n.700g naudan entrecôtea, marinoitu (käytin marinoimatonta, jonka maustoin kypsänä suolalla ja pippurilla)
Guacamoletomaatit:
4(n.600g) kookasta tomaattia
1 valkosipulinkynsi
0,5(n.20g) pientä sipulia
1 tuore punainen chili
2(n.280g) kypsää avokadoa
2rkl lime- tai sitruunamehua
0,25tl suolaa
mustapippuria
jääsalaattia
Lisäksi:
nachoja

  Nosta liha huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista. Leikkaa tomaateista melko laaja kansi ja koverra sisus irti. Siivilöi sisuksesta irtoava neste pois ja pane sisus monitoimikoneen kulhoon. Lisää murskattu valkosipulinkynsi. Poista chilistä siemenet ja valkoiset kalvot. Hienonna chili ja lisää monitoimikoneeseen.
   Halkaise avokadot ja poista siemenet. Koverra hedelmäliha kuoresta esimerkiksi lusikalla ja paloittele se monitoimikoneen kulhoon. Pirskottele avokadolle heti limetin- tai sitruunanmehua tummumisen estämiseksi.
   Pyöräytä tomaattien sisus ja avokadot monitoimikoneessa hienoksi. Hienonna sipuli ja sekoita guacamoletahnan joukkoon. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Täytä tomaatit guacamolella ja pane tarjolle salaattipedille.
   Paista pihvit kuumalla pannulla 5 - 7 minuuttia. Kääntele pihvejä usein, jotta niiden pinta ei pala. Leikkaa pihvit viipaleiksi (tai jätä kokonaisiksi) ja tarjoa guacamoletomaattien ja uunissa tai mikrossa lämmitettyjen maissilastujen kanssa.

Kermainen bataattisose

1 bataatti
1 sipuli
vettä
suolaa
0.5-1dl ruokakermaa
nokare voita

  Kuori ja kuutioi bataatit ja sipulit. Keitä kuutiot kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Kaada keitinvesi pois. Muussaa bataatti- ja sipulikuutioita hieman. Lisää reilu nokare voita ja sen verran kermaa, että saat sopivan soseen. Vatkaa sähkövatkaimella tasaiseksi. Mausta tarvittaessa ripauksella suolaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti