8. helmikuuta 2012

Jauhelihaa pikaisesti

Pikainen kirjoitus pikaisesta ruoasta. Jospa tänään nimittäin pääsisi vielä katsomaan sellaista suloista kisuvauvaa. Tai eihän se mikään vauva enää ole, vaan soma neiti. Meidän rontit tuntuu valtavilta pikkukisuun verrattuna. Päivän sapuskan ohjeen oon löytänyt joskus Pirkasta ja sieltä kaapannut arkistoihini. Ruoka oli jees. Tosin sen verran lisäilin omiani, että silppusin sekaan yhden sipulin. Mä en vaan osaa laittaa ruokaa ilman sipulia! Mutta tässäpä tämä ohje.

Itämainen jauhelihakastike

400g jauhelihaa
1rkl öljyä
1,5tl juustokuminaa
(1 sipuli)
0,75tl suolaa
0,5dl mangochutneya
2rkl thai sweet chili-kastiketta
1rkl maissijauhoja
2,5dl vettä
Pinnalle:
2 tomaattia kuutioina
1dl cashewpähkinöitä
persiljaa tai korianteria

  Kuumenna öljy paistokasarissa. Sekoita joukkoon juustokumina. (Jos käytät sipulia, lisää se ennen jauhelihaa ja kuullota hetki.) Ruskista jauheliha. Mausta suolalla, mangochutneylla ja chilikastikkeella.
  Sekoita keskenään maissijauhot ja vesi. Kaada seos kasariin ja sekoita. Keitä muutama minuutti.
  Paahda pähkinät kuumalla pannulla. Kuutioi tomaatit. Ripottele kastikkeen pinnalle pähkinät, tomaatit ja persiljaa tai korianteria.
   Tarjoa riisin tai nuudelin kanssa.


Nyt poikaa pakkaamaan ja kisua katsomaan....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti