10. helmikuuta 2012

Pydärii

Hoh hoh... Onpas ollut taas päivä. Reippaana tyttönä sain tuvan siivottua ja ruokaa väsättyä. Tai no matot on vielä pihalla, mutta saavat siellä pysyäkin huomiseen. Ruoan puolesta meillä oli tänään pydäripäivä. Tai pyttis tai pyttipannu. Rakkaalla lapsella on aina monta nimeä. Tavanomaisesta poikkeavan tästä ruoasta teki makkarana käytetty siskonmakkara. Idea ja ohje on lähtöisin Yhteishyvästä. Tosin mä en noita ainesmääriä mittaillut vaan löin pannulle sopivalta tuntuvan määrän, eli paljon sipulia ja vähän jotain muuta. Mutta tässä se alkuperäinen ohje, jos joku haluaa testailla. Ihan hyvää perussapuskaa tuli.

Siskonmakkarapyttis
(4ann.)

8 keitettyä perunaa
1 iso sipuli
ainakin 2rkl öljyä
200g siskonmakkaraa
suolaa
mustapippuria
4 kananmunaa
(persiljaa)

  Kuori ja kuutioi keitetyt ja jäähdytetyt perunat. Hienonna sipuli. Paista öljyssä pannulla sipuli ja kuutioidut perunat. Kääntele hetken aikaa. Purista siskonmakkarat kuoresta pieninä palloina pannulle. Tässä kohtaa kannattaa lykätä perunoita vähän sivuun, että makkarapalloille on tarpeeksi tilaa. Kun makkarapallot ovat jässähtäneet, ne on helpompi sekoitella perunoiden kanssa.
  Sekoittele ruokaa kypsennyksen aikana ja mausta suolalla ja pippurilla. Hienonna pinnalle persiljaa. Paista munat pannulla ja nosta ne annosten päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...