7. helmikuuta 2012

Seivästetyt tiput

Nyt ei voi kuin ihmetellä. Mun tyttö sanoi jonkun ruoan olevan ihanaa! Tätä ei kotitekoisista sapuskoista kovin usein kuule (lue koskaan), siksi tämä hämmennys. Mutta onhan se hyvä, että kelpasi. Suuri kiitos tästä kuulunee Santa Marialle ja heidän fajita-mausteseokselleen. Santa Marialle kuuluu kiitos päivän ohjeestakin. Listalla oli siis semmoinen ruoka kuin chicken-on-a-stick, joka alunperin oli kyllä tarkoitettu cocktailpaloiksi. Mutta mäpäs tein isompia vartaita, seuraksi ristikkoperunoista, nachorullia, salaattia ja juustodippiä. Eli ihan täysi ateria tuosta tuli. Ja vieläpä herkullinen sellainen!

Alkuperäisessä ohjeessa oli käytetty Santa Marian red fusion fajitamaustetta, mutta eihän sellaista enää ollut olemassakaan. Niinpä käytin tavallista fajita-mausteseosta, keltaiset chilit jätin pois ja korvasin lautaselle lätkäistyillä pepperoneilla. Mutta kyllähän nuo kanat voi maustaa ihan makunsa mukaan. Kannattaa vaan laittaa mausteita reilusti. Ananaksen kanssa yritin päästä helpolla ja käytin valmiita ananaspaloja. Mutta ne oli niin onnettoman pieniä, että niiden seivästäminen on jokseenkin haasteellista. Valmiit renkaat paloiteltuna voisi toimia paremmin. Mutta.... Tuo mausteisen kanan ja makeiden hedelmien yhdistelmä oli jotain niin hyvää, että sitä voisin syödä vaikka kuinka ja paljon. Mutta jospa jättäisi nyt tämän ylitsevuotavan kehumisen sikseen ja antaisi sen ohjeen. Tässä, olkaapa hyvät.

Chicken-on-a-stick

1pss fajita-mausteseosta tai reilusti mausteita oman maun mukaan
400g broilerin rintafileitä reiluina kuutioina (pienempiä, jos teet cocktailpaloja)
1rkl öljyä
0,25 ananasta pieninä paloina (tai valmiita ananasrenkaita paloiteltuna)
1 papaija sopivina paloina
3rkl yellow chili-viipaleita
varrastikkuja (pieniä tai isoja käyttötarkoituksen mukaan)

  Sekoita mausteseos broileripalojen joukkoon ja anna maustua kymmenisen minuuttia. Paista broileripalat öljyssä. Öljyä voi laittaa reilumminkin.
  Pujota vartaisiin broileripaloja, papaijapaloja, ananaspaloja ja chiliviipaleita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...