28. helmikuuta 2012

Söpöstelyä

Lauantai ja neidin synttärit lähestyy uhkaavasti. Pakko siis hiljalleen suunnata ajatukset ja teot kohti leipomisurakkaa. Kauheasti en etukäteen aio tehdä, vaan rypistetään se perjantai sitten täydellä teholla. Tiedossa on siis leipomista aamusta iltaan. Etukäteen tein vaan pienen satsin keksejä, loput keksit tuleekin sitten kaupasta. Kukkakeksit pääsi tarjoilulistalle päivänsankarin toiveesta. Näitä oon aina silloin tällöin tehnyt ja tyttö näistä tuntuu tykkäävän. Ja kyllä nuo muillekin kelpaa. Ohje on lähtöisin Yhteishyvästä ja on kyllä helppo ohje. Ja ovat vielä kananmunattomiakin... ja söpöjä :)

Kukkapiparit

200g voita
1dl sokeria
4,5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
Puoleen taikinaan lisäksi: 
2rkl tummaa kaakaojauhetta

 Vatkaa pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita kuivat aineet (ei kaakaojauhetta) ja lisää ne rasvaseokseen. Muokkaa taikina tasaiseksi ja jaa se kahteen osaan. Siivilöi toiseen puoleen taikinasta kaakaojauhe ja sekoita tasaiseksi. Kauli taikinat erikseen ohueksi levyksi ja painele kukanmuotoisella piparimuotilla pipareita. Nosta piparit leivinpaperoidulle uunipellille ja pyörittele reunapaloista pieniä kuulia kukkien keskustaksi. Paina aina erivärinen kuula eriväriselle piparille. Paista pipareita 175 asteessa 10–12 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä.

Kuka ei kuulu joukkoon ;D


Kun tuo koululainen viettää lomaa, niin on vissiin pakko yrittää tehdä välillä jotain lounastakin. Lounaan virkaa toimitti tänään Pirkan ohjeella tehty espanjalainen munakas ja kukkavihannekset. Kaupassa ei ollut tavallisia viipaleperunoita, joten korvasin ne valkosipuliperunoilla. Ei huono vaihtoehto ollenkaan. Vaikka taas mä totesin, ettei nuo pakasteperunat vaan oo oikein mun juttu. Paitsi lohkoperunat joskus. Niitä ei lasketa. Taatusti paljon parempaa tulisi keitetyistä perunoista. Mutta oli tuo ihan ok noinkin. Ohjeessa oli lisukkeena kukkasalaatti, mutta mä höyrystin vaan pussillisen kukkavihanneksia ja jätin marinadit tekemättä. Laitan kuitenkin ohjeen niin kuin se Pirkassa oli. Tehkää sitten miten tykkäätte. Kaupan punajuurisalaatti toimi muuten tämän munakkaan kanssa oikein hyvin!

Espanjalainen munakas

1pss(500g) viipaleperunoita, pakaste (tai valkosipuliperunoita)
1 sipuli 
loraus öljyä
2rkl margariinia tai voita
2 kananmunaa
0,5tl suolaa
mustapippuria 
Kukkasalaatti:
1pss(300g) kukkavihanneksia
3rkl öljyä
2rkl sitruunamehua
1-2rl sokeria
2rkl ruohosipulia hienonnettuna

  Kuumenna öljy ja margariini paistinpannussa. Lisää jäiset perunaviipaleet ja hienonnettu sipuli pannulle. Kypsennä niitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia välillä lastalla varovasti sekoittaen.
  Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Kaada joukkoon kuuma peruna-sipuliseos. Sekoita varovasti. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
   Kuumenna paistinpannussa 1 rkl öljyä ja kaada perunaseos kuumaan pannuun. Paista sekoittamatta noin 5 minuuttia. Käännä munakas kannen tai lautasen avulla ja kypsennä, kunnes munakas on kauniin ruskea.
   Sulata kukkavihannekset esimerkiksi mikrossa 5 minuuttia. Sekoita marinadia varten öljy, sitruunanmehu, sokeri ja ruohosipuli. Kaada marinadi kukkavihannesten päälle ja sekoita. Kukkasalaatin voi tarjota heti tai antaa marinoitua hetken jääkaapissa.


Ja kun kerran vauhtiin pääsin tuolla keittiössä, niin eihän sitä touhaamista voinut kesken lopettaa. Ja pitihän sitä jotain ruokaakin laittaa. Helpon ja maukkaan päivällisen meille tarjosi tänään Yhteishyvän broileripasta. Ohjetta tavatessani en ollut ollenkaan vakuuttunut ruoan mausta, mutta lopputulos oli sangen positiivinen. Tosin vähän taas tein omiani ja kanaa laitoin enemmän kuin ohjeessa oli mainittu. Paprikatkin lisäsin vasta ihan lopuksi, niin pysyivät mukavan rapsakoina.

Broileripasta

2rkl öljyä
1(n.250g) kesäkurpitsa
10cm purjoa
1 punainen paprika
250g broilerin suikaleita (laitoin 400g)
2rkl tomaattisosetta
1rkl chilikastiketta
2tl paprikajauhetta
1tl suolaa
0,5tl timjamia
0,5tl basilikaa
1dl vettä
Lisäksi:
vapaavalintaista pastaa keitettynä

  Leikkaa kesäkurpitsa pituussuunnassa juustohöylällä ohuiksi lastuiksi. Halkaise ja huuhtele purjo. Paloittele. Halkaise ja paloittele paprika. Kuumenna öljy pannulla. Lisää broilerisuikaleet, purjo, paprika ja kesäkurpitsalastut. Paista muutaman minuutin ajan. Lisää tomaattisose, chilikastike, mausteet, ja vesi. Hauduta noin 10 minuuttia. Tarjoile keitetyn pastan ja juustoraasteen kanssa. Paprikan voi lisäillä myös vasta ihan lopussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti