22. helmikuuta 2012

Nakit ja sienet ne yhteen soppii

Mun kokkaaminen oli taas tänään semmostakin säheltämistä että oksat pois. Mä oon metsästänyt karkailevia nakkiviipaleita niin lattialta, hellalta kuin kiehuvasta perunakattilastakin. Ne ei vaan millään halunneet päätyä pannulle ruskistettavaksi. Typeriä nakkeja. Lisäksi sinappipurkin korkki päätti sukeltaa kastikkeen sekaan runsaan sinappilastin kera. Ruoka kuitenkin valmistui kaikesta säätämisestä huolimatta eli loppu hyvin, kaikki hyvin. Tänään siis herkuteltiin kermaisella sipulimuusilla ja nakki-sienistroganovilla. Vaikka eihän tuo mitää stroganovia ole, mutta kiva versio nakkikastikkeesta. Ja hämmentävän hyvin nuo sienet nakkien kanssa sopii. Kastikkeen ohjeesta saamme jälleen kiittää Yhteishyvää. Tosin tähän tapaan lorauttaa lisäksi vielä tilkan soijaa tai lihafondia. Muuten kastike jää mun mielestä vähän pliisuksi. Muusin tein taas ihan hatusta vetäen ja hyvä tuli.

Nakki-sienistroganov

400g nakkeja

1rkl öljyä
1 sipuli
1rs(n.200g) tuoreita herkkusieniä
2rkl vehnäjauhoja
1rkl sinappia
1rkl tomaattipyreetä
0,5tl suolaa
0,5tl rouhittua mustapippuria
4dl vettä
1dl kevytruokakermaa
loraus soijaa tai lihafondia
persiljaa

  Leikkaa nakit ohuiksi viipaleiksi. Paista niitä kevyesti pannulla öljyssä. Lisää hienonnettu sipuli ja viipaloidut herkkusienet. Kääntele hetken aikaa ja ripottele sitten pinnalle vehnäjauhot. Sekoita ja lisää mausteet (ja soija tai fondi) sekä vesi ja ruokakerma. Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia, että vehnäjauhot ehtivät kypsyä. Hienonna pinnalle persiljaa. Tarjoile perunamuusin, salaatin ja suolakurkkujen kanssa.

Kermainen sipulimuusi

n.1kg perunoita
vettä
suolaa
1 iso sipuli
1dl kermaa
n.1,5dl maitoa
2rkl margariinia
suolaa maun mukaan

  Kuori ja kuutioi perunat ja sipulit. Keitä kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Kaada kypsistä perunoita ja sipuleista keitinvesi pois. Muussaa perunat sekä sipulit perunatömpällä (tai vatkaimella) ja lisää margariini, kerma ja maitoa niin paljon, että saat sopivan soseen. Mausta makusi mukaan suolalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti