9. helmikuuta 2012

Tee niin kuin tomaatti ja koo niin kuin keitto

Uskomatonta, mutta totta. Mun punainen salama jätti meidät tänään kolmannen kerran kahden viikon sisällä saman kaupan pihaan. Kotoa lähti ihan kiltisti kovasta pakkasesta huolimatta, kyyditsi meidät kiltisti postin kautta kauppaan ja siihen se pirulainen jäi. Tällä kertaa appiukko sai meidät pelastaa ja hinata opeliksin lämpimään. Mä alan vakaasti olla sitä mieltä, että alan säästää uutta vanhaa autoa varten ja mun rakas kulkuneuvoni pääsee viettämään hyvin ansaittuja eläkepäiviä. Tosin hetken vielä saisi jaksaa.

Ja sitten itse asiaan. Meillä oli tänään melkein kasvisruokapäivä. Mä luulen, että tuo keiton päälle ripoteltu pekoni ei kasvisruokavalioon oikein sovi. Mutta ainahan sen voi jättää pois. Kun nuo kasviskeitot ei oo kovin ruokaisia, niin teinpäs sitten niiden kaveriksi vielä pekoni-tonnikalatäytteisiä voileipiä. Tai no, yhdestä vaan tuli tuollainen, kun tytön omaan ei saanut laittaa pekonia ja mies ei suostu syömään tonnikalaa. Leivistä tuli jättimäisiä ja pelkästään sen leivän syöminen oli aika operaatio. Mutta hyvät sapuskat oli. Molemmat ohjeet näyttää olevan Yhteishyvän peruja.

Tomaattikeitto ja rapea pekoni 

1 sipuli 
pala purjoa
3 valkosipulin kynttä
1rkl öljyä
7dl vettä 
1tlk tomaattimurskaa (laitoin valkosipulilla maustettua)
3rkl tomaattisosetta
1rkl sokeria
1tl basilikaa
0,25tl suolaa
mustapippuria
(6 tippaa tabascoa)
170g pekonia

  Kuori ja silppua sipuli. Pese ja viipaloi purjo. Hienonna valkosipulinkynnet.
Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulit ja purjo.
  Lisää vesi, tomaattimurska ja -sose. Mausta ja keitä 10 minuuttia. Paahda pekonit rapeiksi miedolla lämmöllä pannulla keiton valmistuessa. Anna valua hetken talouspaperin päällä. Leikkaa rapeaksi paahdetut pekonit pieneksi saksilla.
  Tarjoile keitto pekonin ja tuoreen leivän kanssa.

Pekoni-tonnikalaleivät

170g pekonia
1prk tonnikalaa vedessä
1dl majoneesia
2tl sinappia
10 viipaletta paahtoleipää
2 tomaattia
salaattia

  Paista pekoni miedolla lämmöllä pannulla. Jäähdytä talouspaperin päällä ja paloittele. Valuta tonnikala. Sekoita majoneesin joukkoon pekoni, tonnikala ja sinappi. Viipaloi tomaatit. Levitä kaikille leiville tonnikalatäytettä. Pane viidelle leivälle tomaattia ja salaattia. Paina leipien päälle pelkkää täytettä sisältävä leipä. Leikkaa leivät puoliksi kolmion muotoon. Tarjoile ilta- tai välipalana, retkellä tai noutopöydässä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti