27. helmikuuta 2012

Lihaisaa ja sipulista

Niin vaan lähti tämänkin viikko käyntiin. Mies on menossa iltavuoroon, siksi täytyi kokkailutkin hoitaa näin aikaisin. Jääpä iltasella aikaa sitten kaikkeen muuhun. Tänään kokeilin sellaista berniläistä röstiä. Ohjeen mukaan tuo oli aito sellainen, mutta tiedä sitten pitääkö paikkansa vai ei. En oo nimittäin koskaan aitoa berniläistä röstiä syönyt. Oli aitoa tahi ei, niin hyvää oli. Ruoka jossa on sipulia ja pekonia ei voi olla pahaa. Ainakaan mun mielestä. Ohjeen lähdettä en tiedä, kun tuo on ollut mulla vihkoon kirjoitettuna varmaan kaksikymmentä vuotta.  Muutenhan tuo rösti oli helppo tehdä, mutta kääntäminen oli hieman haastavaa. Vähän rösti meni palasiksi, mutta kaikki osat pysyivät kuitenkin pannulla. Saavutus sekin.

Kun ei tuo pelkkä rösti, niin pekoninen kuin olikin, riitä pelkästään ruoaksi niin tein lisukkeeksi vielä sieni-possukastiketta. Kastikkeen tein ilman ohjetta. Ja ihme kyllä sitäkin saattoi syödä. Tässä taas ohjeita, jos joku haluaa testailla.

Berniläinen rösti

500g perunaa
100g pekonikuutioita
1 sipuli
ruokaöljyä

  Raasta keitetyt kuoritut perunat. Silppua sipuli. Kuumenna öljy isolla pannulla ja lisää pekonikuutiot, sipulisilppu ja perunaraaste. Sekoita kevyesti. Pienennä lämpöä ja paista, kunnes paistopinta on kullanruskea. Käännä rösti varovasti joko lautasen avulla tai heittäen. Anna kypsyä vielä hetkisen. Tarjoa heti salaatin, sieni- tai lihakastikkeen kanssa.

Possu-sienikastike

n.400g marinoituja porsaanlihasuikaleita
tilkka öljyä
1 sipuli
1tlk kokonaisia herkkusieniä
reilu 2rkl margariinia
reilu 2-3rkl vehnäjauhoja
2dl vettä
1,5-2dl ruokakermaa
 mustapippuria

  Kuumenna öljy paistinpannulla. Ruskista suikalelihat, lisää sipulikuutiot ja sienet ruskistamisen loppupuolella. Siirrä lihasuikaleet pannun toiselle reunalle tai kaada lautaselle. Lisää pannulle margariini ja anna sen sulaa. Lisää jauhot margariinin sekaan ja sekoita. Anna kypsyä muutaman minuutin.
  Kaada pannulle vesi ja sekoita kastike tasaiseksi. Anna kiehua muutaman minuutin. Lisää seuraavaksi kerma ja mausta mustapippurilla. Anna kastikkeen kiehua vielä miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia. Tarjoa röstin tai perunoiden kanssa. Kastike jää aika paksuksi, joten lisää nestettä makusi mukaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti