25. maaliskuuta 2013

Pastaläjä

Jos tämä ruoka osallistuisi "ankeimman näköiset sapuskat"-kilpailuun, olisi voitti melkein taattu. Kun katselin kattilassa olevaa mössöä, ei näky ollut kovin houkutteleva. Tällä kertaa ulkonäkö kuitenkin petti ja ruoka oli aivan syötävää, jopa hyvää jos lapsilta kysyy. Pikkuinen loraus sitruunamehua lautaselle paransi makua entisestään. Jatkossa tosin olisin maltillisempi nesteen kanssa ja laittaisin pari desiä kasvislientä ja pari desiä kermaa. Ohjeessa mainittu 4dl kasvislientä ja 2dl kermaa oli aivan liikaa! Tai sitten mun kokkailuissa meni jokin taas pieleen. Mutta hyvin kelpasi ja se on tärkeintä. Alkuperäinen ohje löytyy kirjasta nimeltä Paras keittokirja No 1 ja alla on taas tuo mukaeltu versio.

Tonnikala-papupasta
(4ann.)

400g farfalle-pstaa
2prk tonnikalaa
1prk(n.300g) kidneypapuja
4 salottisipulia tai pala purjoa
2-4dl kasvislientä
1-2dl kermaa
1 nippu tilliä tai 0,5rkl kuivattua
oliiviöljyä
suolaa
jauhettua mustapippuria

  Keitä pasta runsaassa, suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada vesi pois.
  Kuori ja hienonna salottisipulit. Kuullota sipulisilppua oliiviöljyssä. Huuhtaise ja valuta pavut, lisää sipulien joukkoon pannulle ja kuumenna hetki. Lisää kasvisliemi ja kerma ja keitä kokoon noin 5 minuuttia.
  Lisää tonnikala ja mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla. Lisää hienonnettu tai kuivattu tilli ja sekoita se kastikkeeseen pastan kanssa. Annostele lautasille ja mausta ripauksella vastajauhettua mustapippuria. Juustoraaste ja sitruunamehukin toimii!


2 kommenttia:

  1. Tämä uppoaisi takuulla meidän miesväkeen, ovat papujen ystäviä, minä en niinkään. Ihana tuo valo kuvassa, selvää kevätaurinkoa.

    VastaaPoista
  2. Mä tykkään kyllä pavuista, mutta muuten tuo ruoka ei ollut mun mielestä mitenkään ihmeellistä. Syötävää, mutta ei mitenkään suuria tunteita herättävä.

    Mutta pakko kai uskoa muksuja, kun pikkumies hokee "hyvää ruokaa" ja syö kerrankin kunnolla ja neiti pyysi tekemään toistekin. Mun ruoan suhteen krantuilta ipanoilta nuo oli jo aikamoiset suositukset ruoalle :D Ehkä tämä on sitten semmoinen lasten mieleen oleva sapuska.

    VastaaPoista