4. maaliskuuta 2013

Rajatapaus - suklainen jalkapallokenttäkakku

Jalkapalloa pelaavalle neidille ei ollut kauhean vaikea keksiä kakun teemaa. Jalkapallokakkuja on tullut tehtyä aikaisemmin, joten nyt oli koko kentän vuoro. Ei siitä nyt ihan niin hieno tullut kuin ajattelin, mutta hyvin tuo silti kelpasi. Jos jotain tästä opittiin, niin mua ei kannata päästää tekemään oikealle kentälle rajaviivoja. Ei nimittäin mennyt viivat ihan suoraan :D

Tytön toiveissa oli kakku samalla täytteellä ja pohjalla kuin aiemmin tekemässäni peppukakussa. Eipä siinä mitään, kakku on mauiltaan aika jep. Tällä kertaa tosin laitoin täytteeseen hieman vähemmän sokeria. Kakun päällinen on sokerimassaa, ukot ja maalit muovikoristeita ja rajaviivat tein pikeerillä. Pikeerin ohjeen nappasin "Kuppikakku päivässä pitää onnellisena"-kirjasta. Tosin menin ainesten mitoissa sekaisin ja tein tökötin ihan näppituntumalla. Mutta laitan tähän ohjeen kirjan mukaan. 

Jalkapallokenttäkakku

Pohja:
8 kananmunaa
3dl sokeria
3dl vehnäjauhoja
6rkl kaakaojauhetta (tummaa)
2tl leivinjauhetta
Täyte:
4dl kuohukermaa
400g maustamatonta tuorejuustoa tai mascarponea
0,75dl sokeria
1,5tl vaniljasokeria
2rkl sitruunamehua
200g maitosuklaata
6 banaania
Kostutus:
3-4 appelsiinin mehut
Päälle:
100g voita
250g tomusokeria 
1tl vaniljasokeria
2rkl maitoa
250g vihreää sokerimassa
Pikeeri koristeluun:
1-2rkl valkuaista
n. 75g tomusokeria
tippa pari sitruunamehua
Reunoille:
4-5dl kuohu- tai vispikermaa
2rkl sokeria

  Pohja: Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita jauhoihin kaakao- ja leivinjauhe. Yhdistä seos munavaahtoon. Kaada taikina voideltuun, jauhotettuun, kantikkaaseen tasapohjaiseen vuokaan (mulla 35x25cm). Paista kakkua 175 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla. Jos kakkuun painettuun hammastikkuun ei jää taikinaa, on pohja kypsä. Kumoa kakkupohja ja anna sen jäähtyä.

  Täyte: Vatkaa kerma vaahdoksi ja leikkaa suklaa karkeaksi rouheeksi. Sekoita tuorejuuston joukkoon sokeri, vaniljasokeri, sitruunamehu, suklaarouhe ja lopuksi vaahdotettu kerma.

  Kakun täyttäminen: Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan ja kostuta levyt appelsiinimehulla. Viipaloi kuoritut banaanit. Levitä pohjalevylle viipaloituja banaaneja ja niiden päälle puolet täytteestä. Nosta keskimmäinen kakkulevy paikoilleen ja levitä sen päälle loput banaaniviipaleet ja täyte. Nosta päällimmäiseksi viimeinen kakkulevy ja kostuta se. Kääri kakku tiukasti tuorekelmuun ja anna maustua viileässä mielellään yön yli kevyen painon alla.

  Kakun kuorruttaminen: Kumoa kakku tarjoilualustalle. Valmista voikreemi paloittelemalla huoneenlämpöinen voi kulhoon ja lisää tomusokeri, vaniljasokeri ja maito voin joukkoon vähitellen sähkövatkaimen pienellä teholla vatkaten. Levitä kreemi kakun päälle (ei reunoille). Kreemiä ei tule kovin paljoa, mutta riittää just peittämään tämän kokoisen kakun pinnan. Kauli sokerimassa ohueksi levyksi tomusokeria apuna käyttäen ja nosta levy kakun pinnalle. Vatkaa reunoille tuleva kerma napakaksi vaahdoksi, mausta sokerilla ja pursota kakun reunoille haluamallasi tavalla.

  Kakun koristelu: Valmista pikeeri. Laita valkuainen kulhoon ja vaahdota se haarukalla löysähköksi vaahdoksi. Lisää tomusokeria vähitellen ja vatkaa sekaan puuhaarukalla. (Itse en saanut ihan koko tomusokerimäärää käytettyä.) Sekoita, kunnes seos on jähmeää ja jää koholle puuhaarukkaa nostettaessa. Vatkaa joukkoon tippa pari sitruunamehua, jolloin saat hyvin pursotettavan tahnan. Pursota kentän rajat ohutkärkistä tyllaa ja pientä pursotuspussia apuna käyttäen.


4 kommenttia:

  1. Aivan mahtava kakku!! Miksei sillon tehty tälläisiä kakkuja kun itse oli pieni....
    Pelasin nuorempana myöskin jalkapalloa ja talvet sitten ringetteä. Urheiluaiheinen kakku olis ollut tosi kiva!!

    VastaaPoista
  2. Kiitos :) Harmittaa vaan, kun kiireessä kädet tutisten yrittää pursotella jotain, niin lopputulos on mitä on. Mutta tärkeintä lienee se, että tyttö tykkäs. Mä en nimittäin koskaan taida olla täysin tyytyväinen tekeleihini :D

    VastaaPoista
  3. Siis tämä on ihan mieletön. Upee kakku!

    VastaaPoista