13. helmikuuta 2012

Elämä ilman ystäviä, on kuin kakku ilman kuorrutusta

Ystävänpäiväherkut saivat jo tänään alkunsa, mutta huomenna vasta herkutellaan. Huomenna kun on neuvolaa ja muuta, niin aikaa leipomiselle tuskin olisi. Juhlistetaan samalla vaikka tuon pikkujätkän saavuttamaa kymmenen kuukauden ikää. Huomenna on siis suuri päivä.

Mä en oikein osannut päättää, että mitä mä haluaisin huomiselle leipoa. Olin salaa haaveillut joistain ihanista, ällömakeista, runsaskalorisista leivoksista, mutta en sitten äkkiseltään löytänyt sopivaa ohjetta. Finaaliin pääsi loppujen lopuksi suklaaleivokset, joihin olisi tullut kumkvatteja ja paljon suklaata ja sitten nuo tiikerikuppikakut. Tyttö sai tehdä lopullisen päätöksen ja tikrumuffinssit voitti. Mulle oli vaan tärkeää, että sain testata mun uusia sydämen muotoisia muffinivuokia. Näiden ohje on lähtöisin Pirkasta. Täytyy myöntää, että salaa maistoin yhtä vaikka kuorrutankin ne vasta huomenna. Ja oli ne kyllä aika nameja.... Saiskohan sitä syödä toisen ja kolmannekin? Jos huomenna tekis uuden satsin.

Tiikerikuppikakut

200g voita
2tl vaniljasokeria
3 kananmunaa
3dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
3rkl tummaa kaakaojauhetta
3rkl maitoa
0,5pss (n.1dl) Marianne Crush-rouhetta (mä murskasin itse niitä Marianne-palleroita)
Lisäksi:
15 Amerikan muffinivuokaa
Suklaamoussekuorrutus:
100g taloussuklaata
2dl vispikermaa
0,5pss(n.1dl) Marianne Crush-rouhetta (tai niitä murskattuja Marianne-palleroita)

  Vaahdota pehmeä rasva, sokeri ja vaniljasokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut vehnäjauhot ja leivinjauhe.
   Ota 1/3 taikinasta toiseen kulhoon ja lisää joukkoon kaakaojauhe siivilän läpi, maito ja karamellirouhe.
   Pane muffinivuokien pohjalle kerros vaaleaa taikinaa, sen päälle tummaa taikinaa ja lopuksi vielä kerros vaaleaa taikinaa. Nostele taikinaa esimerkiksi veitsen kärjellä, jotta kerrokset hieman sekoittuvat. Paista 200 asteessa uunin alaosassa noin 20 minuuttia.
   Suklaamoussekuorrutus: sulata suklaa miedolla lämmöllä kattilassa tai mikroaaltouunissa. Anna jäähtyä hieman. Vaahdota kerma ja kaada suklaa vaahdon joukkoon. Lisää lopuksi karamellirouhe. Pursota tai lusikoi kuorrutus jäähtyneiden muffinien päälle.

Näihin voi tehdä myös marenkikuorrutuksen, mutta mulla jäi kammo marenkikuorrutuksia kohtaan sen epäonnistuneen mustikkatortun kuorrutuksen takia. Marenkikuorrutuksen löytää ainakin Pirkan sivuilta. Yritän huomenna saada jostain kuorrutetusta sydämestä kuvan ja lisäillä sen sitten myöhemmin.

Koristelu ja kuva by neiti 10v.

Mun sytäimät

4 kommenttia:

  1. oooämgee joutuukohan yks kummatäti käydä pikkumiehen 10kk-synttäreillä maistamassa tikruherkkuja :D

    VastaaPoista
  2. Yks kummitäti on oikein tervetullut herkuttelemaan :)

    VastaaPoista
  3. Tiikermuffinssi ohjeella tehty halloween-muffinsseja! :) En kyllä jaksanut kikkailla noiden raidoitusten kanssa, mutta ohje kuulosti muuten niin herkulliselta että pakkohan sitä oli testata! :)

    VastaaPoista
  4. Kiva, kiva :) Muistaakseni nämä oli aika herkkua.

    Mä täällä aina vaan haaveilen siitä yhdestä suolaisesta piiraasta, jonka näin sun blogissa. Täytyy varmaan ensi viikolla testailla :)

    VastaaPoista