30. elokuuta 2011

Syksyn satoa sosekeitossa

Näin sadonkorjuun aikaan on mukava keitellä kasvissosekeittoja. Valinnanvaraa kun noiden kotimaisten vihannesten ja juuresten osalta löytyy yllin kyllin. Ja noissa keitoissa on vain mielikuvitus rajana. Omaan kasvissosekeittoon päätyi tänään porkkanaa, perunaa ja naurista. Sipuliakin suunnittelin, mutta jostain syystä sen unohdin. (Miten ihmeessä voin unohtaa sipulin?!!!) Mausteeksi laitoin perinteisen suolan ja pippurin lisäksi sipulijauhetta ja paahdettua sipulia. Eipä nuo sitä tuoreen sipulin tuomaa makua korvanneet, mutta auttoivat edes vähän. Keittoon saa kummasti pehmeyttä lisäämällä tuore- tai sulatejuustoa tai tilkkasen kermaa. Itse laitoin keiton soseuttamisen jälkeen sekä ruokakermaa että nokareen sulatejuustoa, kun niitä sattui jääkaapista löytymään.Se siis siitä kevytruoasta :)

Usein keittojen kanssa tulee tehtyä paistettuja leipäkuutioita. Varsinkin, jos kotoa löytyy vanhaksi menossa olevaa leipää. Ruisleivästä tulee ehkä parhaimmat krutongit! Leipäpalaset voi paistaa joko pelkässä rasvassa tai maustaa paistoöljyn lempimausteilla. Kun kerran tuo keitto oli aika miedon makuista, niin lisäsin tällä kertaa öljyyn sipuli-, valkosipuli- ja paprikajauhetta. Sitten vaan ruohosipulisilppua ja krutonkeja keiton päälle ja syömään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti