2. marraskuuta 2012

Fry, fry my darling....

Mä sain viime synttärilahjaksi mielenkiintoisen keittokirjan, joka on täynnä toinen toistaan herkullisempia thairuokia. Tämä ihanuus on Vatcharin Bhumichitr'n "Tyylikkäitä thaiherkkuja hetkessä". Aikaa kirjan kunnolliseen tutkimiseen ei vielä oo oikein ollut, mutta mitä kirjaa oon selaillut, niin monta ohjetta pääsee taatusti testiin. Thairuoissa mua kiehtoo niiden helppous ja uskomattomat maut. Koska tuskin koskaan pääsen paikan päälle näitä herkkuja maistelemaan, niin täytyy kokkailla niitä sitten kotona. Oman haasteensa kirjan ohjeiden testaamiseen tuo osa erikoisista raaka-aineista, sillä niitä ei taatusti löydy paikallisista marketeista. Täytyy siis soveltaa aina tarvittaessa.

Tänään kirjasta pääsi testiin ruoka nimeltä gai pad med mamuag hin ma pan. Ja koska tämä ei mulle ainakaan sano mitään, niin oikeasti lautaselle päätyi cashewpähkinöiden ja kuivatun chilin kanssa paistettua broileria. Kirjan ohje tuntui aika pieneltä meidän sakin ruokkimiseen, joten tein suosista tuplaten. Alla ohje mun tekosien mukaan.

Cashewpähkinöiden ja kuivatun chilin kanssa paistettua broileria


4rkl öljyä
4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
450g broilerin fileepihvejä ohuelti viipaloituna
2rkl kalakastiketta
4 pientä kuivattua chiliä renkaiksi leikattuna
reilu 4rkl paahdettuja cashewpähkinöitä
2rkl osterikastiketta
1tl ruokokidesokeria

  Kuumenna öljy paistinpannussa ja paista valkosipuli kullanruskeaksi. Lisää viipaloitu broileri, hämmennä ja paista, kunnes lihan pinta muuttuu himmeäksi.
  Lisää loput ainekset perätysten ja hämmennä jokaisen aineksen jälkeen. Paista, kunnes kana on kypsää ja tarjoile. Seuraksi sopii riisi tai nuudelit.
  
Näyttää ankealta, maistuu hyvältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti