30. kesäkuuta 2017

Helppo ja maukas slaavilainen broileri ♥

Hiljalleen tässä alkaa kunto petrata sen verran, että jaksaa miettiä ruokajuttujakin. No, ei tämä olo tietenkään mikään loistelias ole, mutta hetki hetkeltä parempi. Kauppareissut ottaa vielä voimille ja kävelylenkit on toistaiseksi pelkkä haave, mutta ehkä tuostakin kohtaa mennään pian parempaan suuntaan. Kunpa vaan saisin jostain malttia ottaa iisisti, niin olo todennäköisesti paranisi nopeammin.

Tänään lähdetään ukon kanssa Provinssiin, joten viikonlopun ruokajutut on aikalailla kiinni siitä, mitä festareilla on tarjolla. Poika meni mummalle viikonlopuksi ja pakko myöntää, että hieman hirvittää miten pärjäävät. Tämä on nimittäin ensimmäinen yökyläily pojan sairastumisen jälkeen. Onneksi puhelimet pelaa, ambulanssit kulkee ja sairaalan lastenosasto neuvoo tarvittaessa. Toivotaan kuitenkin, ettei näitä kahta jälkimmäistä tarvita. Taidan olla ehkä hieman liian hysteerinen.... Tyttö onneksi pärjää jo omillaan ja saa pitää viikonlopun ajan tupaa pystyssä. Vaikka tottahan mekin yöt ollaan kotona, kun ei festareille ole kuin muutaman kilometrin matka.

Ennen festaritunnelmaan virittäytymistä ajattelin laittaa teille jakoon herkullisen broileriruokaohjeen. Sairaalassa oli ruokana slaavilaista broileria ja se oli niin hyvää, että sitä oli pakko testata kotonakin. Ruoan tein Valion ohjetta soveltaen. Ihanan helppo ja maukas ruoka! Suosittelen!




Slaavilainen broileri

500 g maustamattomia broilerin fileepihvejä
2 rkl öljyä
ripaus suolaa
paprikajauhetta
1½-2  dl vettä
1 prk (120 g) smetanaa
1 tlk (70 g) tomaattipyreetä
1-2 valkosipulin kynttä
1 iso punainen paprika
pala purjoa
½ pkt aurajuustoa
mustapippuria myllystä

  Paloittele broilerifileet sopiviksi suupaloiksi. Ruskista ne padassa tai paksupohjaisessa kattilassa tilkassa öljyä. Mausta kevyesti suolalla ja paprikajauheella.
  Lisää vesi ja smetana. Anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 10 minuuttia. Lisää tomaattisose, puristetut valkosipulin kynnet, suikaloitu paprika sekä hienonnettu purjo. Anna hautua vielä 5 minuuttia. Murenna joukkoon maun mukaan aurajuustoa ja mausta pippurilla.
Tarjoa keitetyn riisin kanssa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti