13. heinäkuuta 2017

Pienet kinkku-aurapiiraset ♥

Jos jotain pitää syyttää eilisestä leipomisvimmasta, niin kyllä se oli se jääkaapissa nököttänyt aurajuustopaketin loppu, joka tämän kaiken sai aikaan. Ei sillä, ei muutaman pikkupiirasen leipomisessa kova homma ole, mutta senkin ajan olisi tietysti voinut käyttää lepäämiseen. On se kumma, kun koko kroppa huutaa lepoa, mutta pää vaan käskee touhaamaan yhtä sun toista. Sen verran on kuitenkin järki matkassa, etten tarttunut eilen ruohonleikkuriin, vaikka mieli olisi tehnytkin. Antaa ruohon kasvaa siihen saakka, että mies ehtii ruohonleikkuria ulkoiluttamaan. 

Ohjeen näihin pikkupiirasiin nappasin taas ikivanhasta reseptimapistani. Oikeasti näihin olisi pitänyt laittaa savuporoa, mutta kun se ei meidän jääkaapin vakiovarusteisiin kuulu, korvasin sen kinkkurouheella. Paistolämpötilasta ja/tai ajasta oon ohjeen kanssa vähän eri mieltä, sillä ei nämä meidän uunissa kypsynyt annetussa ajassa. Aikaa meni suunnilleen tuplaten. Nosta siis paistolämpö joko 200 asteeseen tai pidä annettu lämpö ja paista, kunnes ovat kauniin ruskeita. Kyllä näistä näkee, koska ovat kypsiä. 
Nämä voisi muuten olla loistavaa tarjottavaa juhlissa, piknikillä tai vaikkapa brunssilla! Kokonsa puolesta ovat näppärä kuljettaa ja irtoavat siististi vuoistaan.

Pienet kinkkupiiraset
(14kpl)

Pohja:
100 g voita
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
½ dl vettä tai maitoa
Täyte:
tilkka öljyä
pieni pala purjoa
100 g kinkkurouhetta tai savuporoa kuutioina
2 dl juustoraastetta
1 dl aurajuustoa muruina
1½ dl ranskankermaa
2 kananmunaa
2 tl vehnäjauhoja
pippurisekoitusta

  Sekoita pehmeän voin joukkoon vehnäjauhot, suola ja leivinjauhe. Nypi muruksi. Lisää neste ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
  Jaa 14 pientä foliovuokaa pellille ja jaa taikina vuokiin. Painele taikina varovasti vuoan reunoille ja pohjalle. 
  Kuumenna tilkka öljyä pannulla ja kuullota siinä silputtu purjo. Sekoita kaikki täyteainekset keskenään ja jaa seos vuokiin.
  Ja sitten se paisto. Alkuperäisen ohjeen mukaan paistolämpötila on 175 astetta ja paistoaika 15-20 minuuttia. Mulla aikaa meni 35 minuuttia, eli paista kunnes ovat kauniin ruskeita. Jos tohdit voit nostaa lämpötilan 200 asteeseen, jolloin paistoaika lyhenee.


Sitten vielä pieni, ei maksettu mainos. Tyttö on tällä hetkellä mummansa kanssa pohjoisessa kuvausreissulla. Eilen kävivät Jäämeren rannassa, tänään lähtevät hiljalleen kohti etelää. Joitain kuvia löytyy jo tytön sivuilta, käykäähän kurkkaamassa! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti