29. tammikuuta 2018

Hempeä, mansikkainen synttärikakku ♥

Miehen veljen vaimo halusi synttäreidensä kunniaksi ilahduttaa työkavereitaan kakulla ja minä sain kunnian sen kakun pyöräyttää. Toiveena oli gluteeniton kakku, jonka koristeissa olisi jotain pinkkiä. Täytteeksi valikoitui vanha tuttu mansikka-mascarponetäyte. Mikään pieni tämä kakku ei ollut, sillä pohja oli kahdeksan munan ja kermaakin tuohon kului melkoisesti. Kostutukseen käytin vedellä laimennettua sitruunamehua. Koristeet on sokerimassaa sekä gluteenitonta/laktoositonta suklaata. 


Yleensä luovutan kermapäällysteiset, massakoristeilla koristellut kakut vasta tarjoilupäivänä, sillä pelkään aina, ettei nuo koristeet kestä. Tämä kakku haettiin kuitenkin tarjoilua edeltävänä iltana ja hieman jännitti, miten koristeiden kanssa käy. Eristin koristeiden pohjat sulatetulla valkosuklaalla ja asettelin koristeet vielä rouhitun suklaan päälle. Ja hyvänähän nuo pysyi.


Vaikka koristelu on aika yksinkertainen, niin mun mielestä tästä tuli aika kiva. (Tällaista lausetta harvoin kuulee mun suusta, kun kyseessä on oma tekeles... Yleensä kun näen omissa kakuissa vaan ne kaikki virheet.)

Onnea vielä upealle naiselle! ♥ 

2 kommenttia:

  1. Mä haluan kanssa aina luovuttaa kermakakut koristeilla vasta niin lähellä tarjoilua kuin mahdollista. Tää on kyllä kertakaikkiaan upea kakku! ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! ♥ Oli kyllä lohduttavaa huomata, että hätätapauksessa kakun voi koristella jo edellisenä päivänäkin. Tosin ilman suklaavarmistuksia en tohtisi massakoristeita kerman päälle laittaa. Tai no juuri ennen tarjoilua tietenkin, mutta ei kyllä muuten.

      Poista