17. huhtikuuta 2023

Mustikka-vaniljakerroskiisseli ♥

Kiisseleitä tulee tehtyä todella harvoin, vaikka niistä tykkäänkin. Sinänsä harmi, sillä onhan nuo niin helppoja tehdä ja samalla oikein hyvä tapa hyödyntää tuota viime kesän marjasatoa. Ehkä täytyy nyt kevään aikana tehdä vielä kiisseli jos toinenkin. 

Mä oon joskus napannut Yhteishyvästä talteen mustikkakerroskiisselin ohjeen ja kun se tuli taas reseptejä selatessa vastaan, niin pakkohan sitä oli sitten testata. Ihan kelpo kiisseli tämä oli, joskin tein tästä aavistuksen makeamman. 

Laiskuuksissani tein kiisselin yhteen isoon kulhoon, mutta näyttävämmän tästä saisi, kun jakaisi kiisselit annoskulhoihin.


Mustikkakerroskiisseli
(4-5ann.)

Vaniljakiisseli:
5 dl maitoa
1 keltuainen
2-3 rkl sokeria
2 rkl perunajauhoja
2 tl vaniljasokeria
Mustikkakiisseli:
4 dl vettä
200 g pakastemustikoita
4-6 rkl sokeria
2 rkl perunajauhoja
3 rkl vettä
1 tl vaniljasokeria

 Sekoita kattilassa maito, keltuainen, sokeri ja perunajauhot. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli kiehahtaa ja saostuu. Nosta kattila liedeltä. Mausta kiisseli vaniljasokerilla ja anna jäähtyä.
 Mittaa toiseen kattilaan vesi, mustikat ja sokeri. Anna ainesten kiehua muutama minuutti. Mausta vaniljasokerilla.
 Sekoita pienessä kulhossa perunajauhot ja vesi keskenään. Lisää suurus ohuena nauhana samalla koko ajan sekoittaen. Nosta kattila takaisin liedelle ja anna pulpahtaa muutaman kerran. Anna kiisselin jäähtyä.
Jaa annosmaljoihin tai yhteen isoon kulhoon ensin vaniljakiisseli ja anna sen jäähtyä hetkisen. Lisää päälle mustikkakiisseliä. Nosta hetkeksi jääkaappiin ja tarjoile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti