27. heinäkuuta 2014

Oh, Blueberry Pie! - ihana, helppo mustikka-mascarponepiirakka

Maailmassa ei kyllä ole montaa asiaa, joka olisi parempaa kuin vastaleivottu mustikkapiirakka! Etenkin kun mustikan kaveriksi laittaa täyteläistä mascarponejuustoa, ei juuri muuta tarvita. Jos mascarpone ei innosta, voi sen huoletta korvata maitorahkalla tai kermaviilillä. Tämä piirakkaohje on ollut mun kestosuosikki jo parinkymmenen vuoden ajan ja aina vaan se maistuu yhtä hyvältä! 




Mustikka-mascarponepiirakka

Pohja:
100g voita
0,75dl sokeria
1 kananmuna
1tl leivinjauhetta
2,5dl vehnäjauhoja
Täyte:
200-250g mascarponejuustoa
0,5dl sokeria
1 kananmuna
1tl vaniljasokeria
n.200-300g pakastemustikoita

  Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa kananmuna kevyesti joukkoon. Sekoita leivinjauhe ja vehnäjauho keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Halutessasi voit voidella vuoan, mutta se ei ole välttämätöntä.
  Vatkaa täytteeseen tuleva kananmuna ja sokeri kevyesti vaahdoksi. Sekoita mascarpone ja vaniljasokeri joukkoon. Levitä kohmeiset mustikat piirakkapohjan päälle ja kaada juustoseos pinnalle.
  Kypsennä piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 25-35 minuuttia. Jos reunat tummuvat liikaa, peitä piirakka kevyesti foliolla kypsennyksen loppupuolella. Anna levätä hetki uunista ottamisen jälkeen.





13 kommenttia:

  1. Toi mascarpone on varmasti hyvää tossa piirakassa. Onko sulla jo uuden sadon mustikkaa, nehän alkaa olla jo kypsiä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vielä ei olla metsässä käyty, mutta suunnitelmissa on kyllä ollut. Tämä kuumuus ei oikein ole houkutellut marjastamaan :/ Syytä kuitenkin olisi pian mennä, sillä joku rohmu on syönyt pakastimesta kaikki mustikat.

      Poista
  2. Mun pitää kans kokeilla laittaa mascarponea mustikkapiirakkaan, nam! :)

    VastaaPoista
  3. Ihanan näköinen piiras! En yhtään ihmettele, että on luotto-ohjeesi. Tätä pitää kokeilla. Huhhuh näitä helteitä, alkaa meikäläiselle jo riittää. Työt kasaantuvat kotona, piha on rutikuiva, leivontainto totaalisen kateissa ja metsäänkään ei tee mieli lähteä. Marjastamisesta en ole tykännyt kauheasti koskaan, kärsivällisyys ei meinaa riittää, mutta sienestämisestä tykkään sitäkin enemmän. Onni on vanhemmat, jotka marjastavat jonkin verran. Kaikki kanttarellin alutkin ovat kaiketi kuivahtaneet metsään. Monta ihanaa leivontaohjetta olen lisännyt kokeilulistalle, joten toivottavasti tuo inspiraatio pian palailee...;) Täällä meilläpäin on muuten aika huono mustikkavuosi, tiesi kertoa äitini työkaveri joka marjastaa kaikki lomansa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tämä helle voimille ottaa. Täällä onneksi parina päivänä tuli vettä, mutta vähän turhankin voimakkaasti. Perunat, karhunvatukat ja vadelmat ottivat sateesta nokkiinsa. Muuten tuo vesi tekee kyllä luonnolle hyvää!

      Meillä oli suunnitelmissa käydä katsastamassa luottomustikkapaikka viikonloppuna, mutta taitaa kuitenkin jäädä väliin. Tekemistä kun tuntuu olevan aivan liikaa.... Kuulin kanssa, että tänä vuonna mustikkasato on melko onneton, mutta jospa niitä edes vähän löytäisi.

      Poista
  4. Mascarpone on ihanaa makeissa piirakoissa. Tosi hyvän kuuloinen ohje!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä oon kyllä täysin samaa mieltä sun kanssa :)

      Poista
  5. Helena tässä tämä :)

    VastaaPoista
  6. Aivan loistavaa piirakkaa. Tästä tuli minun ja ystävien suosikki. Itse laitoin ruisjauhoa n.desin verran vehnäjauhoihin. Viime viikolla leivoin tätä ja tänään uudelleen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla, että ohjeesta on iloa! Täytyypä itsekin kokeilla tuota ruisjauhoja. Kiitos vinkistä! :)

      Poista
  7. Mitä hyötyä on vaahdotella pohjaa ja täytettä? EIkö se vaan lisää tiskiä ja työvaiheita. Miljoona piirakkaohjetta toimii ihan ilmankin...

    VastaaPoista