9. kesäkuuta 2014

Aina on hyvä sää grillata - kasslerpihvit bbq-kastikkeella

Kesä. Grilli. Pahvilautaset. Eihän sitä muuta ihminen tarvitse? Ainahan niillä hetken pärjää, jos muistaa haalia grillattavaa ja muistaisi vielä laittaa lihat ajoissa marinoitumaan. Minä en muistanut tuota jälkimmäistä, joten marinointi jäi vain murto-osaan aiotusta. Mutta ei se mitään. Kun kypsän pihvin päälle valutti tuota ihanaa, makeaa bbq-kastiketta, ei liian vähäistä marinointia edes huomannut. Maku-lehdestä poimitun ohjeen mukaan valmistettu kastike oli nimittäin hyvää! Voisin kuvitella tuon toimivan broilerinkin kanssa. Pihvien seuraksi ei muuta tarvittu kuin salaattia ja meidän yhtä suosikkilisuketta, foliovuoassa grillissä lämmitettyä, voinokareella maustettua tölkkimaissia.

Minähän en meillä saa grilliin sattua, vaan isäntä hoitaa sen puolen. Saan mä kyllä valmistella grillattavat ja siivota jäljet, mutta muuten mua ei siihen hommaan huolita. Mikähän lie alkukantainen vaisto ajaa ukon heilumaan avotulen ääressä lihaa kärventäen?




Grillatut kasslerpihvit

n.1kg porsaan kassleria
Marinadi:
5dl vettä
1,5dl fariinisokeria
1 sipuli hienonnettuna
4 hienonnettua valkosipulinkynttä
2rkl tuoretta hienonnettua timjamia
1tl suolaa
1tl rosepippuria
Bbq-kastike:
6rkl valkoviinietikkaa
2rkl sokeria
2rkl ketsuppia
1,5dl tummaa siirappia
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1tl cayennepippuria
0,5tl suolaa

  Mittaa marinadin ainekset kattilaan, kiehauta seos ja anna jäähtyä. Leikkaa liha viipaleiksi. Nosta pihvit laakeaan vuokaan ja kaada jäähtynyt marinadi päälle. Peitä vuoka ja anna pihvien marinoitua jääkaapissa (mielellään) yön yli. 
  Kuumenna kattilassa kaikki kastikkeen ainekset ja sekoita koko ajan. Kun seos paksunee ja vähenee puoleen, noin 5 minuutin päästä, nosta kattila liedeltä. Jäähdytä seos. 
 Nosta pihvit hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Pyyhi ne kuiviksi marinadista. Jaa bbq-kastike kahteen osaan ja kasslerit kauttaaltaan kastikkeella. Jätä loppu kastike tarjoiluun. 
  Grillaa pihvit ja tarjoile salaatin ja lopun bbq-kastikkeen kera. 

2 kommenttia:

  1. Ei ollakaan koskaan paisteltu pihvejä kasslerista. Pitääpä testata.
    Lauantaina tein kassleria vähän erilaisella tapaa kuin yleensä, hyvää tuli, pitää lisätä resepti kunhan ehdin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mielenkiinnolla odotan reseptiä :) Ennen inhosin kasslerista tehtyjä pihvejä, mutta nyt tykkään niistä valtavasti. Paremmin ne kelpaa kuin vaikkapa ulkofileepihvit.

      Poista